terasa 2

Terasele localurilor din România se vor deschide în curând, cel mai probabil în prima zi de vară, anunţă antreprenorii din industria HoReCa, după ce au ajuns la un acord cu Guvernul.

„După discuţiile cu guvernul am agreat că întâi vom putea deschide terasele în faza a doua, cel mai probabil în jurul datei de 1 iunie”, a declarat la Digi24 Dragoş Petrescu, proprietarul celui mai mare lanţ de restaurante din România.

El spune că vor urma încă două faze. „Sperăm, la două săptămâni, să fie deschis 50% din spaţiul interior din zona HoReCa şi apoi integral, dacă totul merge bine din punct de vedere epidemiologic”, a spus Dragoş Petrescu.

Referitor la preţurile din restaurantele şi cafenelele din  România, el a spus că nu se ia în calcul creşterea acestora.

„Considerăm că următorul an nu va fi un an de profit sau de recuperat pierderi, e un an de sacrificiu care să pregătească un an mai bun. Din semestrul 3 sperăm ca lucrurile să îşi revină. Clienţii vor fi pe buget limitat şi se vor uita la fiecare cost, ne aşteptăm ca preţurile în industrie să nu crească sau chiar să scadă, deşi costurile operatorilor ar putea creşte din cauza investiţiilor care trebuie făcute”, a spus Petrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here