Poliția Locală poate sancționa mai multe abateri ale șoferilor și ale pietonilor, deși sunt mulți cei care le contestă acest drept. Este și cazul unui bărbat de ieri care a staționat într-un loc nepermis în Ploiești și când un echipaj al Poliției Locale a vrut să-l amendeze, bărbatul a făcut scandal în mijlocul drumului contestând dreptul polițiștilor locali de a face acest lucru.

Vezi aici imagini video cu scandalul făcut de bărbat!

Ziarul Incomod vă prezintă astăzi punctual care sunt situațiile în care polițiștii locali pot, prin atribuțiile lor, să sancționeze abaterile constatate.

Astfel, în conformitate cu Legea Poliției Locale nr. 155/2010 în domeniul circulației pe drumurile publice, Poliția Locală poate constata contravenții și aplica sancțiuni pentru încălcarea normelor legale:

-privind oprirea, staționarea, parcarea autovehiculelor și accesul interzis, având dreptul de a dispune măsuri de ridicare a autovehiculelor staționate neregulamentar

-privind masa maximă admisă și accesul pe anumite sectoare de drum, având dreptul de a efectua semnale de oprire a conducătorilor acestor vehicule

-pentru încălcarea normelor rutiere de către pietoni, bicicliști, conducători de mopede și vehicule cu tracțiune animală

-pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la circulația în zona pietonală, în zona rezidențială, în parcuri și zone de agrement, precum și pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semnul internațional pentru persoanele cu handicap.

În afara acestor situații, atunci când polițiștii locali constată alte abateri comise de șoferi, au dreptul să-i rețină pe aceștia până la sosirea echipajelor de poliție națională care pot sancționa și celelalte fapte contravenționale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here