fbpx
vineri, decembrie 1, 2023
spot_img

Când totul vine de la sine. Handbalistul prahovean Eduard Gheorghe țintește naționala mare

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
În nici patru ani de când a început să practice handbalul, prahoveanul Eduard Gheorghe este o prezență obligatorie la loturile naționale. După o scurtă perioadă la cadeți, sportivul de 16 ani din Păulești a fost selecționat la echipa națională de juniori 2002-2003, pentru meciurile amicale cu Polonia.

 

- Reclamă -

La 16 ani și 1,93 m înălțime, Edi Gheorghe este făcut pentru handbal. Joacă pivot și s-a făcut repede remarcat. Capacitatea fizică, talentul și pasiunea pentru acest sport l-au propulsat rapid, în doar trei ani, la loturile naționale de cadeți și juniori, cu mari perspective de a ajunge la naționala mare.

Este visul oricărui sportiv, iar Edi etalează o maturitate pe care puțini o au la această vârstă.

De altfel, nici nu ai impresia că stai de vorbă cu un copil de aproape 17 ani. Edi a vorbit cu multă pasiune despre ceea ce face și cu maximă seriozitate despre viitorul său în handbal.

- Reclamă -

Am fost mereu atras de sport, este o trăsătură de familie, pentru că și tatăl meu a făcut sport. Am mers la handbal de la 13 ani, dar sincer vă spun că nu mă așteptam să am rezultate atât de bune. 

Este clar că mi-a fost greu la început, handbalul nu este un sport ușor, dar îmi place mult și am trecut peste. 

Am devenit serios la antrenamente, m-am implicat foarte tare și, apoi, totul a venit de la sine. 

Acum, când am intrat și în circuitul loturilor naționale, mă gândesc să-mi fac un viitor în handbal.

- Reclamă -

Vreau să devin un handbalist cât mai bun și, da, vreau să ajung la echipa națională de seniori„, spune Eduard Gheorghe, al cărui idol în handbalul mondial este – cine altul?- Nikola Karabatic.

Convocat la naționala de juniori 2002-2003

Eduard Gheorghe a început handbalul la Clubul Sportiv Școlar Ploiești, sub îndrumarea lui Ion Nicolae și Silviu Stănescu, în 2017.

În trei ani, a ajuns la loturile naționale, având prezențe în meciurile internaționale.

În 2020, a câștigat, cu echipa Colegiului Tehnic „Media” București, etapa națională a Campionatului Mondial Școlar.

Urma turneul final, în Serbia, cu echipe din țări precum Brazilia, Danemarca și Spania, însă totul a căzut din cauza pandemiei.

Au rămas însă meciurile amicale internaționale jucate sub tricolor.

Ultimele două, împotriva Serbiei, la cadeți, i-au adus lui Edi o promovare la echipa de juniori 2002-2003 a României, deși el este născut în 2004, iar ceilalți juniori convocați sunt născuți în 2002 și în 2003.

Reușita a fost anunțată pe site-ul CSȘ Ploiești:

„Ne vin din nou vești îmbucurătoare despre handbaliștii formați la clubul nostru. EDUARD GHEORGHE e component de bază al echipei noastre de handbal. Acesta a fost promovat la echipa națională de juniori a României în urma evoluțiilor convingătoare de la cele două meciuri de pregătire disputate în deplasare împotriva selecționatei de cadeți a Serbiei. Sub îndrumarea celor antrenori ai clubului nostru Ion Nicolae și Silviu Stănescu care au știut să-i pună în valoare calitățile, acesta a atras atenția selecționerilor Dan Anca de la juniori și Horvath Atilla de la cadeți. Drept urmare a primit convocare și pentru jocurile de pregătire cu Polonia ce se vor disputa la Izvorani în perioada 25-29 mai 2021. Mult succes Edi și să dea D-zeu ca în curând să te vedem la naționala mare!”, se arată pe pagina de Facebook a clubului ploieștean.

Amicale cu Polonia

Stagiul de pregătire al naționalei de juniori începe chiar astăzi, 25 mai, la Izvorani.

”Acțiunea de la Izvorani este cumva intrarea în linie dreaptă pentru ceea ce înseamnă pregătirea Turneului Final din Letonia. Ne bucurăm că, la finalul acțiunii, avem 2 jocuri cu Polonia.
În aceste 2 jocuri, sperăm să ne atingem cât mai multe obiective din cele propuse”, a declarat Dan Anca, antrenorul lotului de juniori.

Programul meciurilor România – Polonia ce vor avea loc la Izvorani este următorul:

*28 mai, ora 11.00 (meci transmis pe platforma de livesteaming a Federației Române de Handbal, https://tv.frh.ro )

*29 mai ora 11.00

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

LIVE VIDEO Retragerea cu torțe, la parada de 1 Decembrie

Manifestările de 1 Decembrie din Ploiești se termină cu retragerea cu torțe a trupelor militare și cu un foc...
spot_img