Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării, a fost prinsă joi după-amiază în Bulgaria, după ce în dimineața respectivă plecase din România prin vama Giurgiu. Udrea a plecat în ziua în care ICCJ a condamnat-o definitiv în dosarul Gala Bute la șase ani de închisoare cu executare.

După pronunțarea sentinței, polițiștii nu au găsit-o pe Elena Udrea acasă, la vila din Corbeanca, astfel că nu au putut pune în executare sentința dată de Înalta Curte. Ulterior, Poliția Română a dat-o în urmărire generală, pe numele ei fiind emis un mandat european de arestare.

Elena Udrea va fi dusă în fața instanței din Bulgaria luni, după ce ordonanța arestării a fost prelungită cu încă 72 de ore, transmite g4media.ro, care citează surse judiciare.

În cazul Elenei Udrea, care a fost prinsă pe teritoriul UE, corespondența în cazul procedurii de extrădare este intermediată prin instanțele celor două țări (cea în care a fost prins inculpatul, respectiv cea în care trebuie să fie extrădat) și nu prin intermediul Ministerului Justiției, care nu joacă un rol principal în procedură, dar poate ajuta la derularea ei, comparativ cu situațiile în care inculpații sunt prinși pe teritoriul unui stat non-membru UE, iar Ministerul Justiției are principalele atribuții, au explicat pentru G4Media surse judiciare.

Elena Udrea se află încă în arest la Petrich, conform ordonanței de reținere dată inițial, de 24 de ore. Ordonanța era valabilă până în această seară, dar procurorul a prelungit-o cu încă 72 de ore, ceea ce înseamnă că fostul ministru își va petrece tot weekendul în arestul bulgarilor.

Reamintim că joi dimineață Udrea a ieșit prin vama Giurgiu și și-a așteptat sentința la Sofia. A plecat spre Kulata în momentul în care a aflat că a fost condamnată definitiv la șase ani de închisoare cu executare, mai scrie sursa citată.

Pe străzile din Bulgaria există niște puncte de verificare cu camere stradale, care au ajutat autoritățile să identifice mașina în care se afla și care era aceeași cu care ieșise din țară și care fusese semnalată de polițiștii români colegilor bulgari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here