Războiul politic dintr-o comună din Prahova s-a lăsat cu intervenția poliției și a ambulanței, după ce reprezentanții a două partide adversare în campania electorală pentru alegerile locale s-au încăierat în plină stradă, chiar în fața căminului cultural. Unul dintre candidați a ajuns în ambulanță, după ce a fost atacat cu spray iritant lacrimogen. În ciuda faptului că acest scandal s-a soldat cu victime care au ajuns la spital, Poliția Prahova a anunțat public că a fost vorba despre un ”conflict verbal”.

Polițiștii au fost solcitați să intervină de urgență, joi seară, în comuna Podenii Noi pentru a calma un conflict care a izbucnit pe stradă, între adversarii din campania electorală pentru alegerile locale. Candidatul PNL la postul de primar, atacat cu un spray iritant lacrimogen de către un bărbat din echipa adversă, a fost transportat de urgență la spital, cu răni în zona ochilor.

Cristian Stârpici, candidatul liberal petru postul de primar al comunei Podenii Noi, susține că joi seara a mers la căminul cultural însoțit de alte două persoane din echipa sa de consilieri. Acesta a precizat că el și colaboratorii săi au fost atacați din senin de fiul fostului viceprimar.

”Nu știu ce s-a întâmplat că am fost atacați pur și simplu, deși inițial ne-am salutat. Noi am mers acolo pentru că era o instituție publică, am vrut să vedem ce se întâmplă. Era primarul cu fostul vice. Montau mobilă, niște scaune, nu știu exact. Ne-a atacat pur și simplu fiul fostului vice. Nu știu cu ce a dat, cu un spray, dar nu știu din care. Eu nici acum nu pot ține ochii deschiși. N-am crezut că poate durea atât de tare. Și cei care au sărit în ajutorul meu, mi-au adus apă, s-au iritat și ei pe mâini doar pentru că au pis mâna pe mine”, a declarat Cristian Stârpici.

Acesta a precizat că este convins că întreg scandalul a izbucnit pe fondul campaniei electorale pentru alegerile locale.

Unul dintre martori a sunat la 112 și a solicitat ajutorul Serviciului de Ambulanță Prahova. Echipajul a acordat îngrijiri medicale bărbatului rănit la ochi și ulterior l-a transportat la spital pentru a fi evaluat de un medic oftalmolog.

De cealaltă parte, primarul în funcție al comunei, Mihai Alionte, susține că în realitate el și echipa lui au fost atacați de adversarii politici.

”Eram în căminul cultural și montam mobilier pentru școală. Ne prinsese noaptea acolo și ei au venit să vadă ce facem. Ei au dat cu spray, era sprayul lor cred. Au dat acolo în hol, noi am închis ușa și s-au intoxicat singuri. N-am prea am văzut exact ce s-a întâmplat pentru că împreună cu mine era și copilul meu de șase ani, așa că m-am retras mai în spate să nu pățească ceva. E grav ce se întâmplă. A ajuns să ne fie frică să mai ieșim noaptea pe stradă. Suntem reclamați tot timplul, avem plângeri peste plângeri. Eu sunt primar din 2012 și vă spun că așa a fost și în campania trecută. Probabil că după alegeri se vor liniști lucrurile”, a declarat Mihai Alionte, primarul în funcție din comuna Podenii Noi.

”Conflict verbal”, dar cu victime care au ajuns la spital

Potrivit unui comunicat al Poliției Prahova, la Podenii Noi a avut loc un ”conflict verbal”, iar în cauză urmează să se facă cercetări atunci când toate persoanele implicate vor putea da declarații. Deocamdată nu există o plângere penală.

”Aseară, în jurul orei 20:50, am fost sesizați prin apel 112 despre faptul că în exteriorul unei instituții publice din localitatea Podenii Noi a avut loc un conflict verbal spontan între patru bărbați.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție care a identificat cele patru persoane implicate, respectiv patru bărbați cu vârste cuprinse între 25 și 48 de ani.

Din  cercetări a rezultat faptul că unul dintre bărbați a utilizat spray-ul iritant lacrimogen, motiv pentru care două dintre persoanele împlicate în conflict au necesitat îngrijiri medicale la fața locului. Ulterior, cele două persoane au fost transportate la spital, fără a necesita internare.

Cercetările sunt continuate de polițiști în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc incidentul. La finalizarea cercetărilor, se vor lua măsurile legale care se impugn”, se arată în comunicatul Poliției Prahova.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here