Simona Maya Teodoriu, fostul judecător al Curții Constituționale a României, va candida la alegerile parlamentare din partea PSD Prahova. Fostul magistrat se află pe locul al doilea în lista candidaților social-democrați pentru Camera Deputaților, alături de Bogdan Toader, fostul președinte al CJ Prahova și de Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului în guvernul Dăncilă.

PSD Prahova are șanse reale să obțină un loc la Senat și trei la Cameră, deși miza lor este de doi senatori și patru deputați.

Pentru a-și atinge țelul, PSD Prahova ar trebui să obțină un scor de peste 35 la sută la alegerile din decembrie. La alegerile locale partidul a obținut 31 la sută, iar Bogdan Toader, candidatul social-democrat pentru funcția de președinte al CJ Prahova, a obținut 35 la sută.

PSD Prahova va depune, miercuri 21 octombrie, la Biroul Electoral Județean dosarele cu candidaturi pentru alegerile parlamentare. Astfel, lista pentru Senat va fi deschisă de Ștefan Radu Oprea, ministru pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat în guvernul Dăncilă, urmat de Laura Moagher și de George Botez. La Camera Deputaților pe primul loc se află Bogdan Toader, președintele PSD Prahova și fost șef al CJ Prahova, Simona Maya Teodoriu, Grațiela Gavrilescu, Rodica Paraschiv și Andrei Niculae.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here