fbpx
vineri, aprilie 19, 2024
spot_img

Candidații care ne vor. Votul

Citește Și

- Reclamă -

Cam în procent de 90% știm cine dorește să devină din cinci iunie primar al Ploieștiului. Vorbim de partidele importante, dar avem și doi independenți (pentru moment)  care vor la Primărie.

PNL l-a desemnat oficial vineri pe Andrei Volosevici. Avantajul său este că a fost patru ani primar înainte de a veni Iulian Bădescu și lumea îl percepe ca pe un primar care a făcut ceva, asta în antiteză cu ceea ce a lăsat Bădescu în Ploiești după ce a fost săltat de DNA. Acuma depinde să-i convingă pe ploieșteni că lucrurile se vor normaliza la Primărie.

- Reclamă -

La PSD, conducerea centrală l-a desemnat pe Cristian Ganea, care în prezent este viceprimar cu atribuții de primar. Până în prezent a fost destul de vizibil prin Ploiești și chiar a rezolvat unele dintre probleme. Ca și în cazul celorlalți candidați rămâne să arate că lucrurile începute le poate continua și nu au fost o chestie strict de campanie.

De la ALDE vine Grațiela Gavrilescu. Fost viceprimar în mandatul lui Emil Calotă, fost Ministru al Mediului. Despre perioada când a fost viceprimar există niște articole în presa locală despre cum a făcut afaceri cu primăria prin intermediul firmei surorii sale. Nu are șanse reale, iar o parte din electoratul ALDE este de fapt electoratul PNL.

La UNPR este Daniel Niculae. Din păcate pentru el, scandalul în care a fost implicat Gabriel Oprea, liderul UNPR s-a răsfrânt asupra partidului și i-a redus semnificativ șansele.

- Reclamă -

La Mișcarea Populară este candidat Cătălina Bozianu. Ca și Grațiela, Bozianu a fost viceprimar, dar în mandatul lui Volosevici. S-ar putea să scoată un procent semnificativ, principalul motiv fiind Traian Băsescu pe post de locomotivă a formațiunii.

Cei doi independenți sunt Marius Fenichiu care a plecat din PNL cu scandal și Radu Popescu ce a mai candidat la alegerile din 2008 tot ca independent. La vremea aceea faptul că fusese director al RATP (actual TCE) l-a ajutat să scoată un procent de 6%. Cei doi candidați pot să rupă din electoratul de dreapta voturi, dar șansele lor sunt minime.

În principiu lupta se va da între PSD și PNL, restul se bat pentru a avea reprezentanți în Consiliul Local. Acuma este de văzut dacă electoratul va înclina spre cele două partide dând naștere unui trend care ar duce la normalizarea actului politic în România, acela de a avea două partide importante, unul de stânga și unul de dreapta.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A fost semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova

Astăzi, 19 aprilie 2024, s-a semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova.În prezența Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova,...
Sari la conținut