fbpx
luni, iunie 24, 2024
spot_img

Candidații de la Jandarmeria Prahova au trecut de la note de 3 la note de 10 după contestații

Citește Și

- Reclamă -

Candidații recrutați de Jandarmeria Prahova care au susținut admiterea la Școlile de subofițeri de jandarmi de la Fălticeni și Drăgășani au trecut după contestații de la note de 3 la note de 10. Informația a fost publicată de Marian Godină pe pagina sa de Facebook. Ulterior, polițistul din Brașov a oferit și o posibilă explicație.

Godină a publicat un document în care se observă că 11 candidați cu note extrem de mici au obținut nota maximă după contestații.

- Reclamă -

„Astăzi s-au afișat listele după contestații cu rezultatele candidaților care au susținut examenul de admitere la Școlile de subofițeri de jandarmi de la Fălticeni și Drăgășani.

Prima poză e de pe site-ul școlii din Drăgășani.

Se observă că 7 candidați cu note inițiale foarte mici, au obținut după contestație nota maximă, adică 10. Toți cei 7 au fost recrutați de IJJ Prahova.

- Reclamă -

A doua poză e de pe site-ul școlii de la Fălticeni.

Se observă 4 candidați, selectați tot de IJJ Prahova, tot cu note foarte mici inițal, iar ulterior cu note de 10.

Părerea mea e că e o eroare undeva, ar fi mult prea mari diferențele și prea mare coincidența, mai ales că testele sunt grilă.

Nu cred că ar putea fi vorba de fapte de corupție, nu cred că ar face cineva așa ceva.

- Reclamă -

Sper că Jandarmeria Română va oferi o explicație celor care au susținut acel examen (mulți dintre ei mi-au scris supărați și dezamăgiți)”, a postat pe Facebook Godină.

Și sindicatul polițiștilor Europol a sesizat această anomalie la admiterea în cauză.

„După ce zilele trecute auzeam cum un candidat nu a fost lăsat să își satisfacă nevoile fiziologice la toaletă și a fost nevoit să folosească o sticlă, chiar în sala de examen, acum vedem cum candidați notați inițial cu 2.50 au ajuns să fie admiși cu nota 10”, subliniază sindicaliștii.

Ulterior, Godină a revenit cu o nouă postare în care oferă o posibilă explicație pentru cele întâmplate:

„În legătură cu postarea de mai devreme, cea cu examenul de la Școlile de subofițeri de jandarmi, am primit mai multe mesaje în privat și am reușit să aflu ce s-a întâmplat.

Explicația mi se pare plauzibilă, dar denotă încă o dată multă incompetență și bătaie de joc.

Examenul s-a dat în fiecare județ, în mai multe săli de concurs. Într-una din sălile de examen din Prahova, candidații au primit subiectele care fuseseră date la sesiunea din martie 2021, subiecte pe care le rezolvaseră deja acasă, în pregătirea pentru sesiunea din octombrie. La finalul examenului, la corectare, în respectiva clasă a plouat cu note de 2 și 3, deoarece șablonul pentru corectare era cel pentru subiectele din sesiunea octombrie 2021, cele pe care le-au primit toți ceilalți candidați din țară.

Candidații au explicat că e imposibil să aibă notele alea și au fost îndrumați să facă contestație.

Bănuiesc că cei responsabili au înțeles încă de atunci ce gafă au făcut, dar au continuat așa.

Mai bănuiesc și că mulți candidați s-au prins că subiectele alea sunt cele din martie, dar au mers „pe burtă”. Probabil și scria pe ele „Sesiunea Martie 2021”.

Cu toate astea, e destul de greu de crezut că le-au rezolvat perfect, dar nu imposibil, ținând cont ca erau subiecte pe care le mai făcuseră.

După contestații, candidații din acea sală au obținut nota zece.

Sunt tare curios cum se va soluționa situația asta. Eu încă o pun pe seama incompetenței și sper să nu mă înșel.

Dar mai bine să așteptăm niște explicații oficiale, ce am scris eu mai sus e doar părerea mea după ce am vorbit cu câțiva candidați”, a scris Godină pe pagina sa de Facebook.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Incendiu la Hotel Vigo din Ploiești. Intervin pompierii

Intervenție de urgență a ISU Prahova după ce un incendiu a izbucnit la Hotelul Vigo din Ploiești, de pe...