fbpx
luni, mai 20, 2024
spot_img

Candidații la Armata Română nu au trecut proba fizică. Ce salariu au soldații

Citește Și

- Reclamă -

Majoritatea candidaților nu au reușit să treacă proba de evaluare fizică, adică prima probă a procesului de recrutare la Armata Română.

Asta în ciuda faptului că nivelul de dificultate al probei este mediu, iar o persoană cu vârsta între 18 și 45 de ani, cu o dezvoltare fizică normală, ar trebui să nu întâmpine dificultăți majore pentru trecerea baremelor fizice minime obligatorii ale acestei evaluări, a transmis Ministerul Apărării într-un comunicat legat de difucultatea procesului de recrutare a soldaților profesioniști în Armata Română.

Statul Major al Apărării a analizat în februarie, martie și aprilie cum s-a desfășurat prima serie de recrutare a soldaților profesioniști din acest an, proces care s-a axat în pricipal pe fazele de înscriere și selecție a candidaților, respectiv de repartiție în unități a candidaților admiși.

- Reclamă -

Potrivit analizei, campania de recrutare s-a derulat în 41 de județe și în municipiul București. Au fost 6.448 de candidați, dintre care 20% fete, pe 5.093 locuri scoase la concurs.

24% dintre candidați au fost respinși la evaluare fizică, 18% dintre cei rămași după proba fizică au fost respinși la evaluarea prihologică, iar dintre cei care au rămas după aceste faze, alți 12% au fost respinși la evaluarea medicală.

Startul celei de-a doua campanii de recrutare-selecție a soldaților profesioniști în Armata României este planificat pentru luna mai.

- Reclamă -

Hotnews.ro transmite și care sunt veniturile lunare posibil a fi realizate în Armată Română în luna mai 2024 (net: soldă și normă de hrană) ale soldaților/gradaților profesioniști, într-o simulare care are în vedere aplicarea nivelului maxim al prevederilor OUG nr.26/2024 și care pot fi majorate corespunzător drepturilor salariale acordate în funcție de condițiile individuale în care își desfășoară activitatea:

Cel mai mic venit lunar net al unui soldat profesionist la momentul angajării: 4.399 lei (format din soldă lunară netă în valoare de 3.345 lei și valoarea normei de hrană de 1.054 lei);

Cel mai mare venit lunar net al unui soldat/gradat profesionist: 5.765 lei (format din soldă lunară netă în valoare de 4.711 lei și valoarea normei de hrană de 1.054 lei);

Media venitului lunar net al unui soldat/gradat profesionist: 5.082 lei (format din soldă lunară netă în valoare de 4.082 lei și valoarea normei de hrană de 1.054 lei).

- Reclamă -

Nu sunt de neglijat drepturile din Armata Română privind norma de echipare, indemnizațiile de transport, de chirie (cu posibilitatea transformării în plata din rată pentru cumpărarea unei locuințe), de detașare, de misiune, decontare transport concediu de odihnă, decontare contravaloare voucher de vacanță, decontare tratament ambulatoriu și servicii medicale etc., specifice instituțiilor din sistemul de apărare națională, ordine publică și securitate națională. De asemenea, este în curs de reglementare modul de aplicare a unei majorări a soldei de funcție de până la 30% pentru personalul angajat în unități aflate în proces de menținere și consolidare a capacității operaționale.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Căutarea Google a primit o actualizare – Partea 2

Acum poți căuta orice pe ecranul telefonului tău Android fără să schimbi aplicațiile.Citește și: Căutarea Google a primit o...
Sari la conținut