Peste 100 de persoane au chemat Salvarea, iar la punctele de prim ajutor și hidratare au primit asistență 913 oameni, a anunțat IGSU.

Un număr de 913 persoane au fost asistate, în ultimele 24 de ore, în cele 3.076 de puncte de prim ajutor şi hidratare operaţionalizate, la nivel naţional, de Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) pentru prevenirea şi gestionarea efectelor generate de caniculă.

„Referitor la situaţia efectelor produse în contextul valului persistent de căldură, în cele 3.076 de puncte de prim ajutor şi hidratare operaţionalizate la nivel naţional au fost asistate 913 persoane, o persoană dintre acestea fiind transportată la o unitate spitalicească”, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) transmis, luni, Agerpres.

În perioada de referinţă, au primit asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească din partea echipajelor SAJ şi SMURD 107 persoane, dintre care 84 au fost transportate la spital.

Totodată, pompierii militari au acţionat pentru localizarea şi stingerea a 192 incendii de vegetaţie, ce au afectat o suprafaţă de 1.149 de hectare.

În ultimele de ore, autorităţile publice locale au efectuat un transport de apă potabilă, cinci transporturi de apă menajeră şi trei transporturi de apă pentru animale.

„Cu scopul de a conştientiza populaţia asupra riscurilor la care este expusă prin incendierea vegetaţiei uscate de pe terenurile arabile şi pajiştile permanente, respectiv a consecinţelor negative asupra mediului înconjurător, în ultimele 24 de ore au fost realizate 714 acţiuni de informare preventivă desfăşurate în teren, în care au fost diseminate 2.423 materiale informative”, arată sursa citată.

Pentru diminuarea fenomenului de ardere a miriştilor de pe terenurile agricole şi a vegetaţiei uscate de pe pajiştile permanente, la nivel naţional, în mediul rural s-au desfăşurat 343 misiuni de patrulare cu autospecialele din dotarea serviciilor profesioniste şi voluntare pentru situaţii de urgenţă, ce au vizat transmiterea de mesaje pre-înregistrate în vederea conştientizării riscului generat de temperaturile extreme.

Dintre acestea, 72 misiuni au fost desfăşurate de către personalul ISU, trei cu ajutorul autorităţilor locale, 268 de către SVSU.

Totodată, au fost executate 16 controale/verificări de prevenire în scopul preîntâmpinării riscului de producere a incendiilor de mirişti, turbării, litiere, păduri, stuf, tufăriş sau vegetaţie ierboasă, în urma cărora au fost aplicate 31 sancţiuni contravenţionale, dintre care 23 avertismente şi opt amenzi, în cuantum de 5.000 lei.

CITEȘTE și Când vin ploile. Director ANM: “Dacă aș fi politician, aș spune că în curând”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here