Municipiul Ploiești se confruntă din nou cu probleme la liniile de tramvai. După prima zi de caniculă, masticul care asigură izolația între șine și asfalt s-a topit și a fost aruncat pe carosabil de roțile tramvaielor.

 

Reamintim că și în iulie 2017, la scurt timp după reabilitarea liniilor care a costat 30 de milioane de euro, au fost aceleași probleme, tot după prima zi de caniculă. Iar primăria a fost nevoită să ude carosabilul din două în două ore cu ajutorul mașinilor ROSAL, consumându-se astfel 320 mc de apă în două zile.

Iată mai jos cum arată liniile de tramvai de pe șoseaua Nordului:

Reporterii noștri au luat legătura cu Alexandri Nicolae, directorul TCE, și cu primarul municipiului Adrian Dobre, pentru un punct de vedere.

Directorul TCE a precizat că a formulat o sesizare către Primăria Ploiești în legătură cu problema masticului, atașând și imagini.

Acesta a explicat că, în urma topirii masticului, spațiul dintre șină și asfalt va rămâne descoperit, iar, la iarnă, din cauza înghețului și dezghețului, se vor forma gropi de-a lungul liniei de tramvai.

Masticul topit poate pune însă în pericol și siguranța călătorilor. Materialul riscă să ajungă în sistemele de rulare și de frânare ale tramvaielor, care pot deraia.

Din acest motiv, directorul TCE a dispus măsuri speciale, angajații fiind puși să monitorizeze liniile și să înlăture masticul de pe șine.

Primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, a spus că știe despre problemă și că a notificat firma care se ocupă de mentenanță.

Totodată a mai spus că a solicitat să se acționeze cu o cantități mari de apă cel puțin până când firmele care au lucrat pe zona respectivă vor interveni pentru remedierea situației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here