Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual Prahova are o nouă conducere! Marți, 12 martie, a avut loc adunarea generală pentru alegeri la IPJ Prahova, unde polițiștii i-au ales în funcții de conducere ale sindicatului pe Nicolae Cârlan, președinte, Militaru Bogdan Costin și Burlacu Petre, vicepreședinți, iar Drăghici Elena Daniela, secretar. La alegeri au fost prezenți și membri ai Biroului Executiv Central al SNPPC, inclusiv liderul Dumitru Coarnă.

Nicolae Cârlan, președintele ales al SNPPC Prahova, spune că prioritatea sa din această postură este aceea a obținerii drepturilor salariale ale polițiștilor.

“În primul rând mă voi concentra pe recuperarea drepturilor salariale. Sunt multe acțiuni în instanță inițiate atât în țară, avem și noi câteva acțiuni în instanță, exact pe această zonă. Mă refer la salarizarea la nivel maxim de plată, denumirea generică a acestei acțiuni, care se referă la reanalizarea sporurilor acordate acestei familii ocupaționale, după modificarea legii salarizării, 153/2017, dar și 284/2010. Aceste două legi au marcat salarizarea polițiștilor în ultima perioadă.

După aceea, mă gândesc la programul de lucru, în special pentru polițiștii care fac parte din poliția judiciară și aici intră inclusiv polițiștii de la posturile de poliție din mediul rural pentru că nu suntem singurii, dar și la noi este o lipsă de personal și oamenii sunt nevoiți să facă ore suplimentare, să găsească fel și fel de formule care să asigure prezența polițiștilor așa cum spune legea, 24/24. Mă refer inclusiv la patrulele de siguranță publică pe care le vedem în fiecare zi sau la poliția rutieră, dar și la polițiștii judiciari care sunt chemați de acasă, în afara programului de lucru, pentru a efectua diverse activități pe care le pot efectua doar ei, având aviz de poliție judiciară. Aici avem o problemă nerezolvată de vreo doi ani de zile. Nu s-a rezolvat nici măcar plata acestei situații, similar situației medicilor unde au un spor pentru gardă la domiciliu, așa se numește, este un spor existent în salarizarea bugetară de mai mult timp, mă refer la cei care efectuează serviciu permanent. Numai șase luni am beneficiat și noi de acest spor, a fost făcut cumva pe grabă și au renunțat la el în sensul că nu l-au mai introdus în  noua lege a salarizării, 153/2017 și s-a creat o mare nedreptate. Sunt mult mai multe probleme, dar le luăm pe rând și pe priorități.”, a declarat Nicolae Cârlan pentru ziarul Incomod.

De asemenea, SNPPC a emis ieri un comunicat de presă referitor la alegerile din Prahova:

“Astăzi, 12 martie, ora 12,00, a avut loc adunarea generală pentru alegeri la IPJ Prahova, unde funcționează o redutabilă organizație teritorială SNPPC, cu rezultate deosebite în apărarea drepturilor și promovarea intereselor polițiștilor și personalului contractual.

În urma votului exprimat de către participanți, Biroul Executiv Central al SNPPC a luat act de opţiunile colegilor, urmând să propună instanţei judecătorești competente validarea următorilor: preşedinte Nicolae Cîrlan-; vicepreședinți – Militaru Bogdan Costin și Burlacu Petre; secretar – Drăghici Elena Daniela.

Cu acest prilej, membrii SNPPC au fost asiguraţi că beneficiază permanent de asistenţă, reprezentare juridică şi consiliere pe diferite probleme de interes aflate în competenţa noastră de soluţionare (penale, civile, disciplinare și administrative), dintre care acțiunile colective în instanțele de contencios adminstrativ-fiscal, pentru salarizare la nivelul maxim al funcției publice, și alte drepturi de natură salarială, sunte cele mai numeroase, având deja peste 25.000 de membrii SNPPC care ne-au împuternicit, prin mandat scris, să le reprezentăm interesele.

Din partea Biroului Executiv Central al SNPPC participă secretarul general Neculai Isache, trezorierul general Claudiu Staicu și vicepreședintele Mihai Zlat.”, se arată în comunicatul de presă remis marți, 12 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here