fbpx
vineri, decembrie 1, 2023
spot_img

Care este ţara cu cea mai scurtă constituţie?

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
Fiecare constituţie a fost realizată pentru a însuma bazele unui stat. Monaco, a doua cea mai mică ţară ca întindere, are cea mai scurtă constituţie. Adoptată în 1962, în timpul domniei Prinţului Rainier al III-lea, documentul are 3.814 cuvinte.

Micul principat este faimos în zilele noastre pentru că în zonă sunt cei mai bogaţi oameni ai lumii. Acesta şi-a obţinut prima constituţie în 1911, în timpul prinţului Albert I.

În India, constituţia are 146.385 de cuvinte, fiind cea mai lungă din lume. A intrat în circulaţie în ianuarie 1950, la mai puţin de trei ani, după ce India şi-a câştigat independenţa.

- Reclamă -

Constituţia Statelor Unite ale Americii are 7.762 de cuvinte, fiind considerată una dintre cele mai vechi constituţii care încă este utilizată. A fost creată în timpul Convenţiei Constituţionale din Philadephia, în 25 mai 1787, documentul fiind semnat în 17 septembrie acelaşi an. Până în decembrie 2014 peste 11.600 de amendamente au fost propuse. Astăzi aceasta întruneşte 33 de amendamente care au fost aprobate de Congres.

Constituţia României a fost aprobată în cadrul Adunării Constituante din 21 noiembrie 1991 şi a intrat în vigoare în 8 decembrie. Aceasta conţine 156 de articole împărţite în opt titluri.

Sursa: descopera.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

LIVE VIDEO Retragerea cu torțe, la parada de 1 Decembrie

Manifestările de 1 Decembrie din Ploiești se termină cu retragerea cu torțe a trupelor militare și cu un foc...
spot_img