fbpx
luni, martie 4, 2024
spot_img

Care este vârsta medie la care prahovenii se căsătoresc

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

În 2016, comparat cu anul precedent, se observă o ușoară creștere a vârstei la care prahovenii decid să se căsătorească. Datele sunt diferite la bărbați și la femei, acestea din urmă măritându-se mai tinere decât bărbații.

Iată datele statistice puse la dispoziție de Prefectura Prahova:

În semestrul I 2016, numãrul cãsãtoriilor a fost de 1481, în creştere cu 268 cãsãtorii faţã de semestrul I 2015.
În semestrul I 2016, s-a menţinut decalajul pe mediile de rezidenţã, numãrul de cãsãtorii din mediul urban fiind de 1,3 ori mai mare faţã de cel înregistrat în mediul rural.
Pe grupe de vârstã şi sexe se evidenţiazã cã,  cele mai multe cãsãtorii s-au încheiat de bãrbaţii şi femeile din grupa de vârstã 25-29 ani.
Vârsta medie la data cãsãtoriei a fost de 33,3 ani la bãrbaţi şi 30,3 ani la femei, în creştere faţã de anul precedent. Decalajul între vârsta medie a soţilor a fost de 3 ani.
Vârsta medie înregistratã la prima cãsãtorie a fost de 30,5 ani pentru bãrbaţi şi 27,4 ani pentru femei. De menţionat cã, vârsta medie la prima cãsãtorie a înregistrat o uşoarã creştere faţã de semestrul I 2015 pentru ambele sexe (cu 0,5 ani pentru bãrbaţi şi cu 0,2 ani pentru femei), iar vârsta medie la cãsãtorie a crescut atât la bãrbaţi cât şi la femei cu 0,3 ani, astfel încât se menţine tendinţa de deplasare a acestor indicatori spre limite de vârstã superioare.
- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Angajații din Loteria Română vor protesta la Ministerul Finanțelor, reclamând scăderea cu peste 10% a veniturilor

Angajații din Loteria Română vor organiza în această săptămână mai multe acțiuni de protest în fața Ministerului Finanțelor, reclamând...
spot_img
Sari la conținut