Ministerul Sănătăţii a publicat, luni, analiza epidemiologică pe judeţe şi localităţi care arată rata de incidenţă a infecţiilor cu coronavirus la mia de locuitori, în funcţie de care se stabilesc scenariile după care vor funcţiona şcolile.

În Prahova, în patru localități elevii vor face cursuri exclusiv online din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. Acestea sunt:  Filipeştii de Târg, Talea, Boldeşti-Scăieni şi Starchiojd, unde numărul de infectări la mia de locuitori este mai mare de 3 la sută.

Vezi aici documentul Ministerului Sănătății: https://www.scribd.com/document/475117610/Document-2020-09-7-24272864-0-Analiza-Epidemiologica-Judete#download&from_embed

Analiza situaţiei epidemiologice cuprinde numărul de cazuri noi confirmate în ultimele 14 zile (inclusiv 6 .09.2020) realizată la nivel naţional de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică.
În Capitală rata de incidenţă a infecţiilor cu coronavirus la mia de locuitori este de 1,12, arată documentul publicat de Ministerul Sănătăţii.
În scenariul 1, sau scenariul verde, toţi elevii merg la şcoală, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.
Scenariul 2, sau scenariul galben, prevede participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, pe de o parte, şi revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.
În scenariul 3, sau scenariul roşu, toţi elevii vor face cursuri online.
„Fiecare unitate şcolară va decide şi îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetelor pentru situaţii de urgenţă. Susţinem necesitatea începerii activităţii în unităţile de învăţământ şi, atât Ministerul Sănătăţii, cât şi direcţiile de sănătate publică şi INSP sprijinim demersurile pentru demararea noului an şcolar în condiţii de siguranţă epidemiologică”, a spus ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, citată de adevarul.ro
FOTO: Monitorul de Suceava

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here