fbpx
sâmbătă, mai 25, 2024
spot_img

Care sunt revendicările angajaților TCE care intră în grevă

Citește Și

- Reclamă -

Angajații operatorului public de transport în comun, TCE, afiliați sindicatului condus de Ion Mișcă, intră în grevă de avertisment.

Potrivit unor surse, însă, și alți angajați care nu sunt membri ai acestui sindicat, vor lua parte la greva de avertisment care va avea lor marți și miercuri, câte două ore, în două intervale orare, de la 08 la 10 și de la 13 la 15.

Nemulțumirea principală vine pe fondul renegocierii contractului colectiv de muncă. Oamenii au cerut salarii majorate cu minim 1.000 de lei, iar conducerea și sindicatul reprezentativ au agreat o majorare cu 300 de lei de la 1 mai, încă 300 de lei la 1 octombrie și 400 de lei la 1 decembrie, cu mențiunea că ultimele două tranșe n-ar fi sigure.

- Reclamă -

Mai mult decât atât, Mișcă spune că la ultimele negocieri sindicatul său nici nu a mai fost chemat, iar conducerea TCE nu a ținut cont de dorințele oamenilor.

Citește aici detalii despre greva anunțată pentru săptămâna viitoare

Așa că au notificat ITM Prahova despre declanșarea unei greve de avertisment.

- Reclamă -

Totodată, reprezentanții sindicatului au emis o serie de revendicări din partea conducerii TCE. Puteți consulta lista completă la finalul articolului.

Reamintim că Ziarul Incomod a realizat astăzi un talk show cu un angajat TCE care a lansat acuzații fără precedent la adresa conducerii societății, dar și a sindicatului reprezentativ, condus de Sebastian Suditu.

A făcut acuzații cu privire la șpăgi, angajări pe pile, condiții grele de muncă, salarii mici, dar și despre cum conducerea TCE s-ar implica în sindicate, deși acest lucru este ilegal.

Citește detalii și urmărește ediția de talk show aici:

VIDEO Un angajat TCE rupe tăcerea: ”Directorul se implică în sindicat. Se dau șpăgi și se angajează rude”

Vezi mai jos documentul cu revendicările angajaților care spun că intră în grevă:

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Daniela Lica: ”Pentru educația copiilor nu e suficient niciodată cât se investește. Primarul Ploieștiului ne-a ajutat foarte mult”

Trei elevi ai Colegiului Național I.L. Caragiale din Ploiești s-au calificat în lotul restrâns de informatică al României...