Cartea “Profu’ crede că învăț – caiet plin de idei ca să supraviețuiești anului școlar” a fost retrasă din librării. Cartea destinată copiilor cu vârsta între 6 și 10 ani este plină de sfaturi halucinante pentru cei mici. 

De exemplu, copiii sunt îndemnați să-și “exerseze ablitățile pentru pupat în fund”, să facă vodoo dacă iau note mici, cum să-și bată frații sau cum să scrie într-un “Death Note” numele unei persoane pe ar dori-o moartă.

Aberația a fost scoasă din librării, după valul de indignare stârnit. Iar faptul că această așa-zisă carte a ajuns în lanțul marilor librării pune încă o dată problema lipsei de control și pericolul pe care îl reprezintă astfel de “autori”.

Cazul a fost mediatizat de o învățătoare din Curtea de Argeș.

“Nu sunt o înapoiată, dar astăzi am suferit un șoc.”, a scris învățătoarea Gheorghiță Alina, pe o rețea socială, în debutul unui mesaj care a devenit, rapid, viral.

“Editura Litera a publicat o carte pentru copii. Acum cât timp nu cunosc, până astăzi eu nu am avut idee de existența unei astfel de cărți .

Cartea se numește “Profu’ crede că învăț – caiet plin de idei ca să supraviețuiești anului școlar” și, repet, este o carte pentru copii. Pe site-ul celor de la Cărturești este înscrisă în categoria “Materiale educaționale”, Vârstă Recomandată: 6-8 ani, 8-10 ani. Nimic scandalos până aici. Autorul a mai scris și alte cărți asemănătoare, un exemplu ar fi: “Șefu’ crede că muncesc – Caiet plin de idei ca să supraviețuiești săptămânii de lucru”. Ce simpatic!

Ne întoarcem, însă, la cartea pentru copii, aceea ne interesează. Răsfoind câteva pagini observ că are aspectul unui jurnal, cu desene atractive, captează ușor atenția!

Și apoi, începând să citesc mai atent, a început să îmi crească, la propriu, tensiunea. O să atașez mai jos câteva imagini din interiorul cărții pentru a le putea cerceta și dumneavoastra.

Am o singură întrebare:

Ce mesaj despre viață primește un copil împreună cu un astfel de dar din partea părinților? Ce mesaj primesc părinții care găsesc un astfel de material, publicat de o editură de renume, pe site-ul unei librării de renume la categoria “Materiale educaționale”?

Dacă asta înseamnă să fii deschis la minte și să îmbrățișezi modernismul, NU, mulțumesc! Azi vreau să fiu cât se poate de înapoiată! Sunt cumplit de furioasă!

P.S. Mă întreb dacă următorul titlu din serie va fi “Mama crede că o iubesc”. “, a scris învățătoarea, pe Facebook.

Carte cu “sfaturi pentru a supraviețui la școală”: “Părinții sunt destul de proști și cred orice”

  • “Dacă vrei că părinții să îți cumpere ceva, spune că e pentru școală. Părinții sunt destul de proști și cred orice” (sfatul 8/pg 37)
  • “Dacă ai mare nevoie de ceva, iar ei nu îți cumpără, improvizează! A împrumuta nu e același lucru cu a fura (mai ales dacă te prinde) ..Corectorul l-am șutit de la mama, chiar dacă a descoperit că îi lipsește, încă nu știe că e la mine, așa că îl tot caută.. sunt sigură că o să renunțe și o să-și cumpere unul nou” (sfatul 35/pg 119)
  • “M-am gândit să-i trag una tare de tot dar mi-am adus aminte cum data trecută a țipat super tare. Mai bine să nu-i lovești pe frații tăi dacă crezi că s-ar putea să te audă părinții, e de preferat să mai aștepți un pic, când n-o să fie ai tăi acasă” (sfatul 41/pg139)
  • “Dacă vrei să te răzbuni scrie în Death Note! Un carnețel supranatural cu care poți să omori o persoană dacă îi scrii numele înăuntru în timp ce îi vizualizezi fața. Să fii atent că prenumele să fie corecte, să nu cumva să omori pe altcineva din greșeală […] Poți să alegi data la care o să moară […] persoana o să moară din cauza unui atac de cord” (sfatul 58 și 59/pg 190)”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here