Cartierele mărginașe ale Ploieștiului au fost uitate de autorități. Și nu de azi, de ieri, ci dintotdeauna. Reporterii Ziarului Incomod au stat de vorbă cu oamenii din cartierul “Pictor Rosenthal”, cu străzi care n-au văzut niciodată asfalt, iar gropile și bălțile sunt la tot pasul. 

Ca și multe alte străzi din cartier, pe strada Spicului din “Pictor Rosenthal” mergi ori lipit de garduri, pentru a evita bălțile și noroiul, ori cu mașina, cu frica în sân că, la un moment dat, se va rupe ceva din cauza gropilor adânci.

De vorbă cu oamenii

Reporterii Ziarului Incomod au răspuns solicitării și au mers să stea de vorbă cu oamenii.

Cei care stau aici trăiesc așa de când se știu.

Un bătrân ne-a povestit că, de la construirea străzii, în anii 50, n-a fost niciodată asfaltată.

Un răspuns ciudat

Oamenii susțin însă că strada lor ar fi trebuit să fie asfaltată. “A mers cineva care a vrut schimbe conducta de gaze. Și i-au spus că nu se poate, pentru că trebuie spart asfaltul. Păi care asfalt? Noi știm că această stradă figurează ca asfaltată“, spun oamenii.

Ziarul Incomod a înaintat o adresă către Primăria Ploiești, în care a solicitat datele tehnice ale străzii Spicului. 

Deszăpezirea la lopată

Cei care locuiesc în zonă spun că, pe strada lor, nu s-a făcut niciodată deszăpezirea cu utilajele unui operator care să aibă contract cu primăria.

Niciodată nu au venit aicxi utilaje. De când mă știu, noi am fost cei care am dat zăpada, cu lopata“, ne-a spus un bărbat.

Apa intră în curți

Pe lângă faptul că trebuie să meragă prin noroaie și bălți, ploieștenii de pe strada Spicului se confruntă cu mari probleme atunci când plouă torențial.

Au tot aduș pietriș și, cu timpul, strada s-a ridicat. Acum, când plouă tare, ne intră apa în curți. Am chemat și pompierii aici, să scoatem apa“, s-au plâns oamenii.

Adresă către Primăria Ploiești

Unul dintre ploieștenii de pe strada Spicului a venit cu o sesizare pe care a făcut-o în 2017, la cabinetul senatorului Radu Oprea. Acesta a trimis-o mai departe Primăriei Ploiești.

Iar răspunsul primit a fost că strada va fi canalizată și asfaltată anul viitor (2018), în limita bugetului disponibil.

Strada Spicului, pe Facebook

În speranța că problemele cu care se confruntă vor deveni vizibile pentru autorități, cei care locuiesc aici au făcut un cont pe Facebook dedicat situației în care se află Strada Spicului.

Chiar așa se și numește și conține fotografii făcute de-a lungul anilor :

https://www.facebook.com/strada.spicului

Ziarul Incomod a solicitat răspunsuri din partea primăriei Ploiești cu privirile la situația prezentată. Acestea vor fi publicate îndată ce vor fi transmise.

CITEȘTE și  VIDEO: Cartierele “uitate” ale Ploieștiului. “Pictor Rosenthal”: Tabloul dezastrului. Oamenii revoltați repară singuri străzile

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here