Autoritățile locale de la Câmpina au găsit o soluție ciudată de a proteja ruinele fostei Vămi a Prahovei, scoase la lumină, în toamna anului 2015, de arheologii de la Muzeul Județean de Istorie. Vor cumpăra carton asfaltat care va fi amplasat peste o șarpantă.

Toată lucrarea va costa 25.500 de lei, bani de la bugetul local. Decizia a fost luată de autoritățile locale pentru a conserva vestigiile, abandonate de doi ani. Acum, în locul unde au intervenit arheologii n-a mai rămas decât o groapă plină cu apă și gunoi, iar zidurile fostei Vămi a Prahovei sunt acoperite cu celofan. Peisajul este dezolant, mai ales că această groapă se află în zona centrală a orașului, în Parcul Trandafirilor.

Arheologul Alin Frânculeasa și echipa lui a scos la lumină ruinele unor clădiri, probabil han sau, mai precis o clădire unde se desfășura, la începutul secolului al XIX-lea o activitate economică. Aici au fost găsite 12 monede, dar și beciurile unor clădiri. Săpăturile au fost abandonate încă din luna noiembrie a anului 2015 și asta pentru că administrația locală nu a mai alocat fonduri pentru acest proiect, dar și pentru că săpăturile s-au apropiat foarte mult de fundația unor blocuri de locuințe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here