carutas

Căruțașii care se deplasează pe străzile municipiului au fost luați în vizor de Poliția Locală Ploiești! Ieri, instituția a avut o acțiune în acest sens, astfel că trei persoane au fost sancționate pentru că mergeau pe străzile din oraș cu căruțe trase de cai. În plus, o astfel de căruță a fost confiscată.

Vezi mai jos comunicatul emis de Poliția Locală Ploiești:

În ziua de marți, de 9 februarie 2016, în intervalul orar 14.00-19.00, Poliția Locală Ploiești a desfășurat o acțiune ce a avut ca scop depistarea și sancționarea conducătorilor de vehicule cu tracțiune animală, care nu respectă prevederile legale privind accesul și deplasarea acestora pe raza municipiului, precum și a celor care încalcă dispozițiile referitoare la gospodărirea municipiului, reglementate de H.C.L. nr. 228/2006.
Polițiștii locali au întreprins acțiuni de verificare în cartierele Nord, Malu Roșu, Mihai Bravu și Vest, fiind aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2500 lei – conform H.C.L. nr. 444/2011. Totodată, s-a luat măsura complementară de confiscare a unui atelaj hipo și a unui cărucior cu care se transportau peturi, ce au fost preluate de reprezentanții S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești SRL și depozitate în locația stabilită de municipalitate.
De asemenea, au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale persoanelor care au fost depistate aruncând deșeurile menajere în afara recipienților amplasați pe platformele gospodărești, în valoarea totală de 2100 lei.
Pentru circulația vehiculelor cu tracțiune animală pe raza municipiului Ploiești, amenda contravențională este cuprinsă între 500 și 1000 lei, iar în cazul utilizării pentru transportul deșeurilor de orice natură a vehiculelor trase sau împinse și a vehiculelor cu tracțiune animală, amenda este cuprinsă între 1000 și 1500 lei, în acest caz adăugându-se și sancțiunea complementară de confiscare a vehiculului folosit la transportul deșeurilor.
Astfel de acțiuni în vederea impunerii unui climat de disciplină în rândul deținătorilor de vehicule cu tracțiune animală vor continua și în celelalte cartiere ale municipiului, pentru respectarea traseelor stabilite prin H.C.L. nr. 137/2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here