Oamenii au luat cu asalt benzinăriile din toată țara, după ce o stație peco din Beiuș a vândut astăzi litrul de combustibil cu 11,10 lei. De frica prețurilor care cresc de la o zi la alta, ploieștenii s-au grăbit miercuri seară la benzinării pentru a alimenta.

Traficul este paralizat în oraș, iar la fiecare benzinărie sunt 20-30 de mașini la coadă.

Vezi aici imagini cu traficul din Ploiești și cozile de la benzinării!

Reporterii noștri au mers la benzinăriile din oraș și din zonele limitrofe pentru a vedea prețurile de la pompă.

La o benzinărie din Păulești litrul de benzină era 7,73 lei, iar litrul de motorină 7,50 lei. La benzinăria Petrom de pe Șoseaua Vestului, la momentul publicării acestui articol, un litru de motorină costă 7,65 lei, iar litrul de benzină este 7,51 lei. Aproximativ 25 de mașini sunt în perimetrul benzinăriei, iar un echipaj de poliție dirijează atât circulația, cât și ceilalți șoferi care așteaptă să intre în stația peco.

La Rompetrolul de la Kaufland Nord un litru de benzină standard este 7,62 lei, iar motorina standard este 7,77 lei. Câțiva metri mai înspre nord, la OMV din cartierul Albert, benzina este 7,61 lei, iar combustibilul diesel este 7,76 lei. Același preț este la benzinăria OMV de la Gara de Vest.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, reacţionează după ce în multe localităţi din ţară s-au format cozi de proporţii la benzinării, de teama unor scumpiri bruşte. Oficialul guvernamental susţine că panica este neîntemeiată, că nu sunt programate scumpiri ale carburanţilor şi că nu există probleme cu asigurarea stocurilor. Detalii aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here