fbpx
vineri, mai 24, 2024
spot_img

Cât costă masa de Paște în acest an, dacă o gătești sau o comanzi

Citește Și

- Reclamă -

În contextul scumpirilor din ultima perioadă, românii sunt îngrijorați cu privire la cât va costa masa de Paște din acest an.

HotNews.ro a făcut un calcul pentru un meniu de bază pentru masa de Paște, cu aperitiv, fel întâi, felul doi și desert, toate preparate în casă.

Jurnaliștii HotNews au luat în considerare următoarele feluri de mâncare:

- Reclamă -

APERITIVE

Pentru gustarea de dinainte de felurile principale, s-au luat în considerare: salată de icre, salată de vinete, salată de boeuf, cârnați tradiționali, caș de oaie, ridichi, ceapă verde, drob de miel și ouă roșii. S-a ținut cont de ingredientele folosite la preparare, dar și de gramajul folosit din fiecare și s-a realizat calculul pentru porții destinate să fie consumate de 4 persoane.

Aperitivele în acest caz costă aproximativ 250 de lei, fără a fi luate în calcul utilități folosite la gătire, cum ar fi gazul sau energia electrică, dar nici costul muncii fizice a bucătarului.

Față de costurile de anul trecut, ingredientele sunt mai scumpe în medie cu aproximativ 15%, transmite sursa citată.

- Reclamă -

Dacă vei comanda online un platou cu aceste aperitive, costul depășește 360 de lei, bani la care se adaugă taxele de transport.

FEL PRINCIPAL

Pentru felul principal s-a luat în considerare prepararea unui borș de miel, de 3 litri, a unei fripturi de miel la cuptor (1kg), a unei tăvi cu cartofi cu rozmarin la cuptor (1,2kg), alături de o salată verde.

Costul nu depășește 160 de lei, dacă sunt făcute în casă. Anul trecut, aceleași preparate erau cu 25% mai ieftine.

Însă, cei care vor să scutească efortul fizic și costul cu utilitățile vor scoate din buzunar pentru aceleași preparate peste 500 de lei.

- Reclamă -

Numai un drob de miel costă cam 150 de lei, iar o ciorbă de miel este 100 de lei. Friptura ajunge la 200 de lei, scrie hotnews.ro.

DESERT

La desert au luat în calcul un cozonac cu nucă, o pască și un vin. Preparatele în casă costă 150 de lei, cu 28% mai mult față de 2022.

La livrări, doar un cozonac costă între 100 și 150 de lei. Un vin la preț mediu este 70 de lei sticla, astfel că desertul comandat online ajunge să fie cam 350 de lei.

Prin urmare, masa de Paște preparată acasă ajunge să coste cam 560 de lei. Mai mult decât anul trecut.

Dacă vreți să scutiți efortul și utilitățile și decideți să comandați online preparatele de la masa de Paște, va trebui să scoateți din buzunar cam 1.200 de lei, dublu adică.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Daniela Lica: ”Pentru educația copiilor nu e suficient niciodată cât se investește. Primarul Ploieștiului ne-a ajutat foarte mult”

Trei elevi ai Colegiului Național I.L. Caragiale din Ploiești s-au calificat în lotul restrâns de informatică al României...