Compania Apple a lansat ieri un nou telefon iPhone. Noul iPhone 7 are același design lansat în urmă cu trei ani, odată cu iPhone 6: aceeași carcasă din aluminiu cu margini rotunjite. Deși aspectul nu diferă foarte mult de versiunile anterioare, noul telefon vine cu alte noutăți.

Ecranul noului iPhone promite o luminozitate cu 25% mai bună decât modelul anterior, având o rezoluție Retina HD. Ecranul nu este singura noutate, ultimul telefon produs de iPhone fiind rezistent la apă și praf, acesta fiind și principalul motiv pentru care compania Apple a renunțat la ieșirea audio jack de 3,5 mm. Portul clasic de conectare va putea facilita intrarea apei în interiorul telefonului. Conectarea căștilor telefonului va fi wireless, pentru a evita necesitatea unui port de conectare de orice fel.

Apple a schimbat și butonul principal, trecând la un sistem cu feedback haptic. Acesta va reacționa în funcție de nivelele de presiune la care este supus. Camera foto are un nou senzor, de 12 MP. Aceasta folosește o lentilă cu 6 elemente și o apertură de f/1.8. Aceasta aduce suficientă lumină către senzor pentru a crește calitatea fotografiilor făcute în lumină slabă. Modelul Plus al noului iPhone dispune de un sistem foto dual. Acesta este compus din două camere foto, combinând fotografiile făcute de acestea.

Pentru pasionații de muzică, iPhone 7 devine primul smartphone Apple dotat cu difuzoare stereo, facilitate care nu reprezintă o noutate în domeniul gadget-urilor.

Noul telefon scos de compania Apple a fost lansat ieri, iar costurile acestuia se ridică la 4200 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here