fbpx
miercuri, mai 31, 2023

Cât e șpaga să te angajezi la Serviciul de Ambulanță. Șeful SAJ Neamț, reținut de DNA

Citește Și

- Advertisement -
Manager general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean Neamț, Dan Dorin Morenciu, și două asistente șefe au fost reținuți de procurorii DNA pentru luare de mită. Cei trei sunt acuzați că au primit mită 48.000 de euro pentru un concurs de angajare pe perioadă nedeterminată.

Cine sunt persoanele reținute:

  • MORENCIU DAN DORIN, manager general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț, acuzat de luare de mită, în formă continuată
  • PREDA ELENA și ROZOSCHI MARIA LUMINIȚA, asistente șefe în cadrul S.J.A. Neamț, acuzate de complicitate la luare de mită, în formă continuată.

În perioada 2 – 10 mai 2022, Dan Dorin Morenciu, prin intermediul celor două subalterne ar fi pretins de la opt persoane câte 5.000 euro pentru a fi declarați admise la un concurs care viza ocuparea posturilor pe o perioadă nedeterminată, pentru personalul sanitar și sanitar auxiliar care a ocupat fără concurs posturi de execuție, pe o perioadă determinată, în perioada stării de alertă.

- Advertisement -

În data de 18 mai, Morenciu a primit pe o strada din municipiul Piatra Neamț, de la Elena Preda, suma de 40.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Independent de înțelegerea avută inițial cu Morenciu, Elena Preda ar fi pretins și primit de la cele opt persoane suma de 6.000 euro/persoană și nu 5.000 de euro așa cum se stabilise inițial.

Diferența de 8.000 euro i-ar fi fost remiși Mariei Rozoschi tot în data de 18 mai, în sediul S.J.A. Neamț. Banii au fost identificați de procurorii anticorupție în urma unei percheziții corporale.

- Advertisement -

Cei trei vor fi prezentați vineri Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză procurorii anticorupție au beneficiat de sprijinul Direcției Generale Anticorupție și al Direcției de Operațiuni Speciale.

Sursa: G4Media.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Greva profesorilor: Sindicatele au respins oferta Guvernului

Sindicaliștii din Educație au respins oferta Guvernului, de mărire a salariului cu 1.000 de lei brut pentru profesori și...

Mai Multe Articole Ca Acesta