mita spaga
Un medic primar din Bihor a fost trimis în judecată pentru luare de mită. În 25 dezile lucrătoare, medicul este acuzat că a luat șpagă de la 491 de pacienți, în total 90.370 lei și 17.760 de euro. 

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres de către DNA, procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Vasile Sălăjan, medic primar – şef Serviciu expertiză medicală din cadrul Casei Judeţene de Pensii Bihor, la data faptei, pentru luare de mită în formă continuată.

Rechizitoriul întocmit de procurorii DNA arată că în perioada 11 mai – 15 iunie 2015 (25 zile lucrătoare), Vasile Sălăjan ar fi primit, în mod direct şi prin intermediar, de la 491 de pacienţi, suma totală de 90.370 lei, 17.760 de euro şi alte foloase care nu i se cuveneau, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în atribuţiile sale de serviciu.

“Concret, aceste foloase ar fi fost primite de către medic în legătură cu: emiterea unor decizii medicale asupra capacităţii de muncă a persoanelor respective, încadrarea într-un grad de invaliditate, revizuirea medicală ori emiterea deciziei medicale asupra capacităţii de muncă”, arată anchetatorii.

DNA informează că, în cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri mobile şi imobile ce aparţin lui Sălăjan.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii şi de a se dispune confiscarea extinsă cu privire la mai multe sume de bani, circa 7.000 acţiuni şi un imobil.

Digi 24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here