Castelul Hasdeu

Castelul HasdeuPrimar, viceprimar, 18 consilieri locali, reprezentanți ai Direcției Economice. Oare n-o fi văzut chiar nimeni inepțiile care apar în hotărârea privind aprobarea taxelor și impozitelor locale pentru 2016 în ceea ce privește Muzeul Memorial “B.P. Hasdeu”? N-o fi răsfoit chiar nimeni documentul acela înainte de aprobarea în plen? Probabil că nu, de vreme ce s-a votat fără discuții. Din păcate, nici noi nu am dat atenție la momentul respectiv, mai ales că știam de la conducerea Muzeului Hasdeu că taxele de vizitare rămân nemodificate. Studiind ulterior hotărârea am constatat că modificări sunt mai multe, iar unele ar fi de-a dreptul amuzante dacă nu ne-am gândi la superficialitatea cu care a fost tratat subiectul. 
Până acum, la Muzeul Hasdeu există două tarife pentru ghidaj și acestea ar fi trebuit să rămână la fel cu un simplu copy-paste și pentru 2016: 30 lei pentru o prezentare completă în limba română și 40 lei pentru o prezentare în franceză, engleză sau italiană.Acum, surpriză, avem o dată taxă de ghidaj pentru vizitatori – 30 de lei/prezentare. Mai avem o dată taxă de ghidaj specializat pentru vizitatoriî in limba română – 40 lei/prezentare. Și mai avem o dată taxă de ghidaj în franceză, engleză, italiană – 10 lei/prezentare. Așa a aprobat Consiliul Local Câmpina, iar o hotărâre a CL are putere de lege locală.
Mai departe, o altă surpriză. La Muzeul Hasdeu, taxa pentru fotografiere și filmare în interior, în timpul vizitării obiectivului, este de 10 lei. Iar pentru cei care vin să se fotografieze în curtea Castelului, la diverse evenimente personale (în general nunți), taxa este de 100 lei. Pentru 2016, hotărârea modifică tot. Nu mai apar nunțile, dar apare 100 lei taxă pentru turiștii care doreasc să facă fotografii în muzeu.
În aceste condiții, poate toată hotărârea Consiliului Local ar trebui analizată, studiată, verificată. Poate mai sunt și alte greșeli. Iar acest lucru trebuie făcut acum, înainte de sfârșitul anului, cât se mai poate interveni. Pentru că eventualele greșeli trebuie corectate tot printr-o hotărâre a Consiliului Local. Altfel, intrăm în 2016 și cerem 22 de euro unui turist care vine la Castel și vrea să facă poze în interior. Nici în străinătate, la marile muzee, nu există un asemenea tarif. Nu se plătește atât la intrare, darămite pentru pozat…

 

Sursa: www.campinaph.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here