La finalul anului trecut, municipalitatea a montat camere de supraveghere pe malul pârâului Dâmbu pentru a-i descuraja pe cei care aruncau gunoaie în apă. În primă fază, au fost montate opt camere video prevăzute cu senzor de mișcare, pe segmentul cuprins între străzile August Laurian și Negurii.

Camerele au fost date în administrarea Poliției Locale Ploiești pe data de 9 decembrie 2020 și de atunci a demarat activitatea de monitorizare a imaginilor. Potrivit unui răspuns remis de Poliția Locală ziarului Incomod, camerele asigură atât transmiterea în timp real a imaginilor, cât și stocarea acestora, în baza cărora polițiștii locali intervin când văd nereguli.

Astfel, de la momentul preluării până în prezent, polițiștii locali au aplicat 21 de amenzi în valoare totală de 14.500 lei unor persoane surprinse cu ajutorul acestor camere că au aruncat gunoaie pe malul sau în albia pârâului Dâmbu, că au deversat ape menajere în zonă sau că au ars deșeuri vegetale sau menajere pe malul apei.

Poliția Locală Ploiești a mai precizat că monitorizarea imaginilor se face de personalul Biroului Dispecerat din cadrul instituției, unde lucrează unul sau doi angajați pe schimb.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here