Florin Beniamin Crişan (23 de ani), bărbatul din Arad care a ucis-o pe Antonia, fiica sa vitregă, și apoi i-a dat foc pe un câmp a fost condamnat defintiv. 

Curtea de Apel a menţinut pedeapsa pronunţată în prima instanţă, dar a redus drastic daunele morale acordate mamei şi tatălui natural al victimei.

Astfel, ucigașul fetiței de doar patru ani a luat 17 ani și 4 luni de închisoare. 

Tragedia a avut loc în luna octombrie a anului trecut. Individul a spus că fetița l-a enervat pentru că voia să se joace cu el.

A dat-o cu capul de pereți până a omorât-o. Apoi a băgat-o într-un geamantan și a dus-o cu un taxi pe un teren viran, unde i-a dat foc.

Ucigașul are 23 de ani. Chiar dacă își va ispăși întreaga pedeapsă, la 40 de ani va fi liber…

 „Ceea ce se constată este că inculpatul, deşi pretinde că se afla sub influenţa drogurilor, stare care i-ar fi influenţat comportamentul, acesta a luat decizii foarte rapide în privinţa ascunderii urmelor infracţiunii, aspect ce rezultă din probele administrate în cauză– inculpatul a pregătit o valiză, a luat asupra lui două sticle de acetonă în scopul incendierii cadavrului, a apelat la taxi pentru a transporta cadavrul lângă un cimitir, a cerut şoferului de taxi să-l lase în apropierea locului respectiv, a aşteptat ca taxiul să plece, pentru a nu fi observat, a cercetat bine zona, apoi a scos cadavrul şi l-a incendiat, în tot acest timp avându-l lângă el pe celălalt copil al concubinei sale, având grijă ca acesta să nu vadă ceea ce face, după care a şters urmele de sânge din locuinţă, încercând totodată să se sustragă unor răspunsuri la întrebările concubinei sale despre starea celor doi copii”, se arată în sentinţa definitivă a Curţii de Apel Timişoara.

Chiar dacă au menţinut pedeapsa aplicată lui Crişan, judecătorii au redus drastic cuantumul daunelor morale acordare de prima instanţă mamei şi tatălui natural al fetiţei ucise. Astfel, dacă Tribunalul Arad l-a obligat pe Crişan să îi plătească mamei naturale 1.000.000 de euro şi tatălui natural 500.000 de euro, Curtea de Apel Timişoara a decis că 100.000 de euro e o sumă suficientă.

„ Aşa cum a reţinut şi prima instanţă, Curtea constată că din raportul de evaluare psihologică reiese că mama victimei este profund afectată de evenimentul tragic în urma căruia fiica sa în vârstă de 4 ani a decedat, de circumstanţele dramatice în care aceasta a fost ucisă, iar apoi incendiată.

Pe de altă parte, instanţa de control judiciar nu poate face abstracţie de faptul că, în momentul în care partea a aflat că fiica sa a murit, chiar şi în versiunea morţii accidentale, ce i-a fost relatată de inculpat, aceasta nu a alertat organele de poliţie, nu şi-a încunoştinţat rudele sau apropiaţii despre eveniment, iar pe parcursul procesului chiar şi-a exprimat o oarecare indulgenţă faţă de persoana inculpatului.

Toate aceste aspecte trebuie luate în considerare la analiza cuantumului despăgubirilor morale, ce sunt într-o strânsă legătură cu suferinţa părţii civile, relevată de probe”, au explicat judecătorii.

În privinţa tatălui natural, judecătorii Curţii de Apel Timişoara au arătat că „faptul că acesta nu locuia împreună cu fiica sa minoră, nu reprezintă un temei pentru neacordarea despăgubirii morale, aşa cum solicită inculpatul, fiind evident că partea civilă  suferit ca urmare a faptului că fiica sa a decedat, în împrejurările faptice reţinute în cauză”.

„Cu toate acestea, nu trebuie omis faptul că partea civilă (n.r. tatăl natural) nu a prezentat alte dovezi pertinente, privind implicarea sa în viaţa minorei şi eventuala grijă faţă de fiica sa, din care să rezulte dimensiunea relaţiei afective”, au mai arătat judecătorii Curţii de Apel Timişoara, care au pronunţat sentinţa definitivă.

Sursa: Adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here