Foto cu caracter ilustrativ
Salvatorii montani au reluat, duminică dimineață, căutările tânărului surprins de o avalanșă pe Valea Coștilei din Bucegi. Acțiunea este una dificilă, întrucât pe munte este ceață, ninge și există riscul de producere a unor noi avalanșe, potrivit news.ro. Salvamontiștii spun este imposibil bărbatul fi supraviețuit, în condițiile în care valul de zăpadă care a venit peste el l-a dus într-o vale adâncă de peste 500 de metri.
Douăzeci de salvamontiști participă la acțiunea de căutare a tânărului în vârstă de 30 de ani din București care sâmbătă dupăamiază a fost surprins de o avalanșă în timp ce urca pe munte în Masivul Bucegi.
Șeful Salvamont Bușteni, Gheorghe Haiduc, a declarat acțiunea este una riscantă, întrucât pe munte există pericolul de declanșare a unor noi avalanșe. Duminică, la altitudini mari în Bucegi, ninge și vizibilitatea este redusă din cauza ceții.
Operațiunea de căutare a turistului surprins de avalanșă a fost întreruptă sâmbătă seară, după cinci ore de căutări fără rezultat și în conditile în care există posibilitatea producerii unei noi avalanșe în aceeași zonă. Salvamontiștii au ajuns până în zona unde se află bărbatul, au sondat în stratul gros de zăpadă, însă fără a da de urmă turistului, despre care au convingerea nu a supraviețuit.
Salvamontiștii din Bușteni și Prahova au sondat până în momentul în care o altă avalanșă era cadă peste ei. Pentru pericolul era prea marecăutările s-au întrerupt“, a precizat Dispeceratul Național Salvamont.
La locul unde s-a oprit valul de zăpadă au fost găsite rucsacul și casca pe care turistul pe purta. Casca pe care o avea pe cap era spartă.
În momentul la care s-a produs avalanșa, tânărul era însoțit de alți patru turiști – doi au fost conduși la refugiul Salvamont, iar ceilalți doi au participat la operațiunile de căutare, alături de salvamontisti.
sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here