fbpx
vineri, decembrie 1, 2023
spot_img

Caz bizar în Piatra Craiului. Un turist a fost mușcat de o viperă, iarna, la peste 2.000 de metri altitudine

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
Un bărbat a fost mușcat de o viperă, duminică, 5 decembrie, în timp ce se afla pe creasta Pietrei Craiului, în apropierea Vârfului Ascuțit (2.150 m). 

Evident, zona de creastră este acoperită cu un strat gros de zăpadă. Prezența viperelor pe timp de vară este obișnuită, însă cazul semnalat de Salvamont Zărnești este cu totul special.

Turistul mușcat (probabil este vorba despre un turist experimentat capabil să facă pe timp de iarnă  un traseu care este periculos și vara) a fost salvat de un alpinist care făcea antrenament în zonă.

- Reclamă -

„Probabil că pentru mulți dintre noi este greu de crezut, dar acest caz atipic din creastă Pietrei Craiului ne arată că nimic nu este imposibil. O persoană de sex masculin a fost atacată de o viperă… chiar dacă ne aflăm în luna decembrie și stratul existent de zăpadă a făcut că toată creastă să fie albă…

Persoană în cauză a sunat la 112, după ce a fost atacată de o viperă, în creastă, foarte aproape de Vf. Ascuțit. Pentru acțiunea de salvare au fost esențiale colaborarea salvatorilor montani din Zărnești cu operatorii 112, indicațiile personalului specializat din cadrul dispeceratului medical de urgență, faptul că a existat un om potrivit la locul potrivit, prin Vlad Dobre, aflat întâmplător la antrenament înspre Vf. Ascuțit și sprijinul din partea Serviciul Public Județean Salvamont Brașov.

Vlad a coborât în timp record victima din Vf. Ascuțit până la preluarea acesteia de către Serviciul Salvamont Zărnești, fiind asistat prin telefon de către medicul de urgență specializat din cadrul dispeceratului. În mai puțîn de 2 ore de la apel, persoană a fost preluată de SMURD, dusă la Spitalul Orășenesc Zărnești și în final, la Spitalul Județean Brașov, starea să de sănătate fiind stabilă.

- Reclamă -

Mulțumim pentru sprijin tuturor celor implicați în acțiunea de astăzi”, se arată pe pagina de Facebook a Salvamont Zărnești. .

Salvamontiștii au postat și fișa medicală a bărbatului mușcat de viperă.

 - Ziarul INCOMOD

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

LIVE VIDEO Retragerea cu torțe, la parada de 1 Decembrie

Manifestările de 1 Decembrie din Ploiești se termină cu retragerea cu torțe a trupelor militare și cu un foc...
spot_img