Un bețiv care a intrat, în repetate rânduri, peste un bătrân imoblizat la pat, care locuiește singur în casă, a fost reținut de polițiști. 

Bătrânul este invalid. În timpul zilei, o persoană are grijă de el, însă noaptea rămâne singur în casă.

Luni, omul a reclamat la poliție faptul că, în repetate rânduri, un bărbat aflat sub influența alcoolului îi intră în casă, forțând ușa de la intrare.

Acesta nu l-a agresat niciodată și nici nu a furat din locuință.

Polițiștii care au răspuns apelului l-au găsit în locuința bătrânului. Individul a fost reținut.

“La data de 22 noiembrie a.c., în jurul orei 10:00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Boldești Grădiștea au fost sesizați despre faptul că la locuința unei persoane imobilizate la pat, un bărbat forțează ușa de la intrare în scopul de a pătrunde în locuință.

În baza celor sesizate, s-a format echipă operativă care s-a deplasat la locuința indicată, fiind găsit bărbatul în vârstă de 60 de ani,  care a reușit să pătrundă în locuință prin forțarea sistemului de închidere al ușii de acces.

Persoana vătămată i-a solicitat bărbatului să părăsească locuința, însă aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, acesta a refuzat, ulterior fiind luat din locuință de polițiști.

Din verificări, a rezultat faptul că bărbatul ar mai fi intrat în trecut în locuința persoanei vătămate fără acordul acesteia, fără a-i crea o stare de pericol, însă prin repetarea acestor fapte, bătrânul a hotârât să sesizeze organele de poliție.

În baza probatoriului administrat față de bărbat a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat unității de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

În cauză se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvâșirii infracțiunii de violare de domiciliu în formă continuată”, se arată într-un comunicat al IPJ Prahova.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here