fbpx
vineri, martie 29, 2024
spot_img

Caz fără precedent la DGA Prahova: un ofițer l-a amenințat pe șeful instituției. FOTO-DOCUMENT

Citește Și

- Reclamă -

Caz fără precedent la Direcția Generală Anticorupție Prahova: un ofițer l-a amenințat pe șeful instituției. Șeful amenințat a înaintat un raport în acest sens către conducerea structurii centrale a DGA, în urma căruia ofițerul a fost mutat o perioadă la structura din Dâmbovița. Structura centrală a DGA confirmă indirect într-o adresă transmisă ziarului Incomod că ofițerul a fost cercetat în baza raportului înaintat de superiorul său de la Prahova.

 - Ziarul INCOMOD
Adrian Rădulescu scos încătușat din sediul DNA Ploiești

Ofițerul în cauză este Adrian Rădulescu (foto dreapta), fost adjunct al unui fost comandant al Poliției Prahova, cercetat în multiple dosare penale și trimis în judecată într-un dosar care are ca obiect fapte de corupție. În prezent, Rădulescu este pus la dispoziție în cadrul DGA Prahova.

- Reclamă -

Pe parcursul anului 2018, când era încadrat la DGA Prahova, Adrian Rădulescu a fost prezent în cadrul mai multor emisiuni televizate. La acel moment, șeful instituției, comandantul Gabriel Veghiu, a înaintat un raport către DGA – structura centrală, prin care a semnalat faptul că Adrian Rădulescu a mers la acele emisiuni părăsind unitatea în timpul programului de lucru, fără învoire. Raportul este confirmat de DGA printr-o adresă pe care o puteți citi mai jos.

În același raport este menționat și că într-una din zilele când Rădulescu a părăsit unitatea fără aprobare a revenit ulterior și a solicitat să i se aprobe o învoire ante-datată, fiind refuzat de șeful unității.

În luna martie a anului 2019, comandantul DGA Prahova, Gabriel Veghiu, a înaintat un nou raport către conducerea structurii centrale a DGA, prin care a reclamat faptul că a fost amenințat de către ofițerul Adrian Ionuț Rădulescu.

- Reclamă -

Ulterior, Rădulescu a fost detașat pentru o perioadă de șase luni la DGA Dâmbovița, fără a fi luate alte măsuri disciplinare sau de altă natură împotriva sa, deși șeful unității reclamase că l-a amenințat.

 - Ziarul INCOMODStructura centrală a DGA a confirmat indirect că Rădulescu a fost cercetat disciplinar pe baza raportului înaintat de Gabriel Veghiu. Ziarul Incomod a transmis o solicitare de informații către Ministerul de Interne în care am întrebat dacă Rădulescu a fost cercetat disciplinar și ce măsuri au fost dispuse. MAI a redirecționat solicitarea către structura centrală a DGA care a răspuns că „referitor la cel de-al doilea raport al domnului comisar șef Veghiu Gabriel Irinel din luna martie 2019, cu privire la unele aspecte referitoare la activitatea desfășurată de cms. șef Rădulescu Adrian Ionuț, ca urmare a verificărilor, asupra ofițerului a fost dispusă, de către conducerea DGA, măsura desemnării să desfășoare activități la S.J.A. Dâmbovița.” (foto-document dreapta, click pentru a mări imaginea)

După ce au trecut cele șase luni de detașare la Dâmbovița, Adrian Rădulescu s-a întors la DGA Prahova unde activează și în prezent, deși a amenințat șeful instituției.

Adrian Rădulescu este un personaj cunoscut în județul Prahova. Ofițer DGA, a fost o perioadă adjunct al comandantului Poliției Prahova Viorel Dosaru și se vorbea că după ce Dosaru va fi promovat, va ajunge șeful poliției județene. Nu a mai ajuns să ocupe funcția de comandant, pentru că în timp ce ocupa funcția de adjunct al IPJ Prahova, pe data de 17 august 2015, Rădulescu a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii Direcției Naționale Anticorupție structura teritorială Ploiești, fiind acuzat de cercetare abuzivă, după ce a determinat mai mulți afaceriști să formuleze denunțuri la adresa unor polițiști care cercetau afaceri protejate de acesta.

- Reclamă -

„În schimbul acestor avantaje, inculpatul Ispas Constantin, prin exercitarea atribuțiilor de serviciu, trebuia să inițieze și să deruleze anchete penale împotriva lucrătorilor de poliție implicați în soluționarea unui dosar penal, având ca obiect săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, de către administratorii mai sus menționați. În acest sens, în perioada de referință, inculpatul a desfășurat diverse activități procedurale în direcția celor promise.

Astfel, în cursul lunilor ianuarie și februarie 2013, inculpatul Ispas Constantin împreună cu inculpatul Rădulescu Ionuț Adrian, în calitate de ofițer în cadrul Serviciului Județean Anticorupție Prahova, în prezent adjunct al I.J.P. Prahova, au folosit amenințări și promisiuni, pentru a determina mai mulți administratori de societăți comerciale să formuleze denunțuri la adresa ofițerilor de poliție de la S.I.F. Prahova, ce au instrumentat dosarul penal amintit mai sus, iar denunțurile astfel obținute s-au materializat în constituirea a două cauze penale în cadrul cărora, ofițerii din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Prahova au fost delegați să efectueze cercetări.”, se arată în comunicatul emis de DNA Ploiești cu privire la reținerea lui Adrian Rădulescu, dar și a altor doi ofițeri de poliție, Constantin Ispas, fost șef DGA Prahova, și Emanuel Saghel, fost șef serviciu în cadrul BCCO Ploiești.

Citește: Ofițeri și șefi din Poliția Prahova la un pas să fie arestați într-un dosar fabricat pe denunțuri false. FOTO-DOCUMENTE. STENOGRAME

În decembrie 2016 DNA Ploiești i-a trimis în judecată pe Rădulescu, Ispas și Saghel, cei trei fiind la acel moment sub control judiciar, pentru multiple acuzații de corupție. În dosarul respectiv, Rădulescu este judecat pentru cercetare abuzivă în formă continuată.

Însă, dosarul acesta nu a fost prima ocazie cu care Rădulescu a fost acuzat de astfel de practici. Procurorii au descoperit că și în trecut ofițerul a fost acuzat de același lucru: Cercetarea abuzivă, practică obișnuită pentru Adrian Rădulescu. Mai mulți martori povestesc cum polițistul i-a amenințat și a țipat în timpul unor audieri.

Mai mult decât atât, în documentele din respectivul dosar există inclusiv un raport al unei polițiste care a detaliat cum a fost batjocorită de Adrian Rădulescu.

Citește aici: Mărturii incredibile: polițistă batjocorită de ofițerul Adrian Rădulescu!

După patru ani de la trimiterea în judecată a început procesul pe fondul cauzei în dosarul în care cei trei foști șefi ai Poliției Prahova au fost trimiși în judecată de procurorii DNA Ploiești. Tribunalul Prahova a decis pe 25 iunie că procurorii anticorupție au sesizat legal instanța, iar rechizitoriul a fost legal realizat. Dosarul se afla în regim de cameră preliminară din 21 decembrie 2016. Abia în luna iunie a acestui an, instanța a început judecata pe fondul cauzei.

Totuși, cercetarea în cazul celor trei nu s-a terminat aici. Potrivit documentelor de la dosarul 150/P/2014, în care au fost trimiși în judecată, anchetatorii au avut probe care indicau că cei trei s-ar face vinovați și de constituirea unui grup infracțional organizat și au disjuns cercetările într-un nou dosar.

„Prin ordonanța nr. 150/P/2015 din data de 02.06.2015 s-a dispus începerea urmăririi penale, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de: constituirea unui grup infracțional organizat, prev. de art. 367 alin. 1 C. pen.; trafic de influență, prev. de art. 291 alin 1 C. pen., rap. la art. 7 lit. c din Legea 78/2000 și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, prev. de art. 12 lit. a din Legea nr. 78/2000

(…)

Disjungerea cauzei în vederea continuării cercetărilor într-un nou dosar înregistrat separat la nivelul unității noastre de parchet, cu privire la: (…)

-săvârșirea infracțiunilor de: constituirea unui grup infracțional organizat, prev. de art. 367 alin 1 C. pen.; trafic de influență, prev. de art. 291 alin 1 C. pen. rap. la art. 7 lit. c din Legea 78/2000 și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, prev. de art. 12 lit. a din Legea 78/2000, comise de ISPAS CONSTANTINSAGHEL MIHAIL EMANUEL și RĂDULESCU IONUȚ ADRIAN, astfel cum au fost reținute în procesul verbal de sesizare din oficiu din data de 02.06.2015”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii anticorupție.

Ziarul Incomod a studiat cu atenție dosarul în care Adrian Rădulescu a fost trimis în judecată. Informațiile descoperite de procurori arată exact cum acționa acesta în interes propriu și pentru protejarea afacerilor apropiaților. Jurnaliștii noștri au pus cap la cap informațiile regăsite în dosar și au publicat radiografia grupului Rădulescu-Saghel-Ispas:

Mafia din Poliție și Justiție! Cum acționa grupul infracțional Saghel-Rădulescu-Ispas

După ce DNA Ploiești l-a reținut, Rădulescu a ripostat, fiind parte dintre cei care au dirijat scandalul în urma căruia procurorii anticorupție de la Ploiești au fost la rândul lor cercetați. Rădulescu era frecvent prezent la emisiuni TV în care acuza abuzuri ale procurorilor, fiind vorba de emisiunile amintite chiar în raportul șefului DGA Prahova, la care mergea în timpul serviciului, fără învoire pentru a părăsi unitatea.

Numele lui Rădulescu și Ispas, alături de Cristinel Toader, fost șef al Poliției Locale Ploiești, apar alături de alte persoane printre care și magistrați și politicieni/foști politicieni, într-o plângere penală depusă de fostul șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, aflată în cercetare la Secția Specială de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. Acuzațiile sunt: constituire a unui grup infracțional organizat, mărturie mincinoasă, inducerea în eroare a organelor judiciare, favorizarea făptuitorului, complicitate la represiune nedreaptă și ultraj judiciar.

Fostul procuror șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, nu este singurul care a făcut o astfel de plângere. Și nici procurorii nu sunt singurii vizați de practicile lui Rădulescu. Acesta, alături de alte persoane, a vizat inclusiv redacția Incomod, după cum a povestit o altă persoană care a depus plângere la Parchetul General în care îl acuză pe Rădulescu că face parte dintr-un „grup infracțional organizat al cărui scop a fost fabricarea de dosare penale precum și compromiterea ca imagine prin articole de presă comandate, nereale, a jurnaliștilor de la Incomod drept răzbunare pentru că ziarul a scris despre infracțiunile membrilor grupului. Totodată, mai multe persoane au fost pe lista acestui grup, printre care și oameni de afaceri care au lezat interesele grupului”.

Citește detalii aici: Mărturii incredibile: cum se fabrică dosare și denunțuri mincinoase de către membrii unui grup infracțional din Prahova

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Primarul Ioana Neagu candidează pentru un nou mandat în Valea Călugărească din partea PSD

Ioana Neagu, actualul primar al comunei Valea Călugărească, a trecut la PSD.Ea este pregătită să își continue misiunea...
Sari la conținut