prefectura prahova transferuri

Haos la Prefectura Prahova, în contextul în care de când a venit noul prefect, Cristian Ionescu, comunicarea cu acesta era o adevărată provocare și, mai nou, purtătorul de cuvânt, singura persoană care răspundea solicitărilor mass-media, a fost anunțată de o ziaristă că va fi dată afară și îi va lua locul începând cu săptămâna viitoare.

Cristian Ionescu (foto dreapta) este prefect al județului Prahova de la finalul anului trecut, dar până în prezent acesta nu a răspuns întrebărilor celor din mass-media, refuzând orice comunicare directă. Comunicarea s-a făcut doar prin purtătorul de cuvânt al instituției, Raluca Eparu.

Dăm doar două exemple recente, când în plină pandemie globală de coronavirus și stare de urgență decretată de președintele Klaus Iohannis, prefectul Ionescu, reprezentantul Guvernului în teritoriu, a refuzat dialogul direct cu jurnaliștii. Ca fapt divers, singura sa apariție publică pe acest subiect a fost luni, 16 martie, când a trimis pe e-mail mass-mediei un video cu recomandările sale pentru populație.

Revenind la încercările reporterilor Incomod de a discuta direct cu prefectul, pe data de 11 martie am sunat la Prefectură și am solicitat să discutăm cu prefectul Ionescu pe un subiect legat de răspândirea coronavirusului în Prahova. O angajată a Prefecturii ne-a spus că este într-o ședință, a notat numele reporterului Incomod și numărul de telefon mobil și ne-a spus că îi va transmite și ulterior prefectul va reveni cu un apel. Prefectul nu ne-a sunat, dar imediat am fost sunați de purtătorul de cuvânt al Prefecturii care a răspuns întrebărilor noastre.

Astăzi, povestea s-a repetat parțial. Ziarul nostru a încercat să documenteze un subiect privind un hotel din Ploiești care ar urma să fie folosit drept loc de carantină și care ar putea primi bolnavi de COVID-19, motiv pentru care am solicitat din nou să luăm legătura cu prefectul. Am sunat la același număr ca zilele trecute, la Prefectură, și din nou o angajată a instituției ne-a spus că acesta este într-o ședință, a notat numele jurnalistului Incomod și numărul de telefon mobil și ne-a spus că îi va transmite solicitarea de a fi contactați. Având în vedere cele întâmplate zilele trecute, l-am sunat apoi direct pe telefonul mobil personal, unde a răspuns probabil aceeași persoană care ne-a comunicat încă o dată că îi va transmite prefectului că a fost căutat de reporterii Incomod.

La mai puțin de o oră de la acest moment, aveam să aflăm că în Prefectură au avut loc niște evenimente fără precedent, de o gravitate care pot duce în sfera infracțiunii de trafic de influență, care au generat la propriu o situație fără precedent în sensul în care în instituție ar fi venit o ziaristă care ar fi anunțat că începând de luni ea va fi noul purtător de cuvânt, pe motiv că așa a fost sfătuit prefectul. Jurnalista ar fi anunțat-o și pe purtătoarea de cuvânt că va fi destituită, informație care nu era cunoscută de niciun angajat al Prefecturii în mod oficial, prefectul fiind singurul care putea lua această decizie. Aceleași surse din Prefectură spun că deja au văzut-o pe Raluca Eparu, purtătorul de cuvânt, strângându-și lucrurile pentru a pleca din instituție.

Astfel, până luni când va veni noul purtător de cuvânt, Prefectura Prahova rămâne fără o “voce unică” pe subiectul coronavirus. Reamintim faptul că purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului a fost desemnat “voce unică” în Prahova pe teme care au legătură cu răspândirea noului virus, ceea ce înseamnă că este singura persoană care comunică oficial pe astfel de subiecte.

Surse din administrația publică susțin că schimbarea purtătorului de cuvânt al Prefecturii Prahova se va face pe fondul unor decizii ale unor consultanți politici, apropiați ai deputatului PNL Roberta Anastase care l-ar fi ”sfătuit” pe prefect că ar fi bună această schimbare.

Înainte de publicarea acestui articol, am mai sunat de două ori pe numărul personal al prefectului cu intenția de a solicita un punct de vedere și despre această situație, dar de data aceasta nu a mai răspuns nimeni la telefon.

Am contactat-o pe purtătoarea de cuvânt Raluca Eparu care nu a vrut să comenteze subiectul, dar chiar înainte de publicarea acestui articol, mass-media locală a primit acest mesaj de la Raluca Eparu:

“Bună ziua! Mi-a părut bine să lucrez cu voi. De astăzi nu voi mai fi purtător de cuvânt al prefectului. Vă mulțumesc pentru sprijin și că nu mi-ați făcut foarte mari probleme în aceasta postură! Vă pup pe toți!”.

1 COMENTARIU

  1. Cei din pnl isi fac de cap,incepand cu primarul care chiar isi face de cap adica nimic. Sa iasa public si sa spuna ce a facut de cand e primar in afara de a si umple buzunarele,el si camarila lui,cu salarii uriase pe care nu le merita. A mai venit si prefectul mut care si face de cap de parca e pe mosia lui iar nesimtita de Roberta Anastase are tupeul sa scoata iar capul dupa ce si a batut joc de oameni in ultimul hal. Ea crede ca lumea a uitat? Vor vedea la alegeri,poate lumea a inteles cine sunt astia si nu se va lasa iar pacalita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here