Spitalul de Pediatrie Ploiesti

Încă un caz incredibil de la Spitalul de Pediatrie din Ploiești a fost relatat reporterilor noștri de către tatăl unei fetițe de doi ani și jumătate! Bărbatul povestește că a mers cu fiica sa la urgențe într-o seară și, deși copilul avea febră foarte mare, i s-au aplicat doar niște comprese, iar medicul de gardă i-ar fi spus să nu-i mai dea niciun tratament, pentru că nu are nimic. A doua zi, fetița a fost internată la un spital din București pentru că avea de fapt pneumonie, iar doctorii de acolo au rămas stupefiați când au auzit cum fusese copilul consultat la spitalul din Ploiești.

Iată ce ne-a povestit tatăl fetiței:

“Ne-am dus seara, copilul avea febră ridicată, 39.8, aproape 40, n-am așteptat foarte mult cum se întâmpla alte dăți, am stat să zic circa un sfert de oră, 20 de minute, am intrat, a consultat-o doamna doctor Meiroșu, i-a făcut o împachetare cu comprese cu apă rece, deja îi administrasem noi medicamente acasă. I-a scăzut temperatura pe la 38, iar în urma consultației ne-a spus că nu are absolut nimic copilul, să nu-i mai dăm niciun fel de tratament. Înainte fusesem la medicul de familie, dar una este un medic generalist, iar alta este un doctor de specialitate. Dar la spital mi-a spus că nu are absolut nimic copilul, să nu-i mai dăm niciun tratament, deși era sub administrare de antibiotic. Mi-a spus că e posibil să aibă o infecție urinară, am fost a doua zi dimineață cu urină, dar bineînțeles că nu a avut nimic. Și oricum, odată ce-i administrasem antibiotic copilului, analizele la urină nu mai aveau cum să iasă cum ar trebui. Vă dați seama ce medic priceput… Am plecat de la spital, copilul s-a simțit în continuare rău, a doua zi am fost la Mizil, întrucât pur și simplu nu mai aveam încredere în spitalul de pediatrie din Ploiești. Acolo a consultat-o un doctor și a constatat că avea pneumonie. A vrut să-mi dea bilet de trimitere la Ploiești, dar am refuzat, pentru că acolo îmi spuseseră că nu are nimic. Copilul era în continuare slab, moale, avea în continuare febră și nu avea poftă de mâncare. La nici 24 de ore mi-a zis că are pneumonie, se poate spune că nu se depistează imediat, dar nici așa, un medic de specialitate să spună că nu are nimic… Am ajuns la Grigore Alexandrescu în București, spital care nu se compară cu Ploieștiul! Medicii din București, când le-am povestit, au rămas mirați, m-au întrebat cum e posibil așa ceva.

Și mai e un lucru de menționat despre spitalul din Ploiești. Fiecare medic pediatru are și cabinet particular, lucru care nu mi se pare în regulă, ești tratat cu superficialitate la spital ca să mergi la cabinetul lor particular, iar o consultație costă cel puțin 100 lei, deși plătim taxe pentru servicii medicale și nu facem abuz să mergem zilnic acolo.

Nu sunt genul de om să le dau bani, să le bag banii în buzunar, dar se uită și mai au puțin să deschidă buzunarele: “hai, bag-mi!”. Sunt medici șpăgari! Lumea spune că trebuie să dea bani ca să fie tratată. Dar au salarii mari, un asistent medical are undeva la 4.000 lei. Spitalul s-a mai modernizat, nu mai e cum era înainte, e oarecum curățenie, dar personalul e același, lasă de dorit. Mă gândeam că odată cu schimbarea managerului se vor schimba și lucrurile acestea…

N-am avut timp să fac plângere la Colegiul Medicilor, dar mă gândesc că și așa nu se va rezolva nimic, deși am acte care arată ce spun, fișele de la spitale.”, ne-a povestit bărbatul.

Contactat de reporterii ziarului Incomod pentru un punct de vedere referitor la acest articol, directorul spitalului Cătălin Vișean s-a arătat iritat de faptul că reporterii noștri au scris acest articol și că dacă “este făcut deja, de ce l-am mai sunat”, deși articolul nu era publicat la momentul apelului. “Înseamnă că punctul meu de vedere este egal cu zero”, a spus Cătălin Vișean după ce i s-a explicat că punctul de vedere este publicat alături de acuzațiile bărbatului și a mai adăugat că nu își poate da cu părerea până nu cercetează despre ce este  vorba și nu verifică în fișa copilului ce s-a întâmplat, urmând ca reporterii noștri să-i trimită pe mail detalii despre caz pentru ca acesta să revină cu un punct de vedere.

Citește și despre alte cazuri asemănătoare semnalate de-a lungul timpului cu privire la Spitalul de Pediatrie din Ploiești:

Un alt caz revoltător la Spitalul de Pediatrie din Ploiești! Copil cu pneumonie, diagnosticat cu roșu în gât (FOTO-DOCUMENTE)

Copil cu epilepsie, diagnosticat cu răceală la Spitalul de Pediatrie din Ploiești

Neglijență pe bandă rulantă la Spitalul de Pediatrie din Ploiești. Noi cazuri ies la suprafață

2 COMENTARII

  1. La garzi sunt medici de familie generalisti. Asa am nimerit eu una care mi-a tinut copilul pe perfuzii desi avea peritonita. Asta am aflat in vacanta in Turcia la 2 zile dupa unde am stat internata cu el iar la intoarcere l-am operat de urgenta la Bucuresti.

  2. Un spital plin de oameni fara suflet…nu o sa uit niciodata eram in.decembrie mai exact 15 copilul meu in varsta de 1 an jumatate atunci avea febra 39.4 am ajuns la urgente unde dna Ivan a inceput sa urle si sa tipe la noi ca nu avem medic de familie de ce trebuie sa ajungem la urgente?dupa o lunga discutie cu aceasta am primit diagnosticul de Laringita cu tratament injectabil pt 3 zile.In timpul acesta copilul meu se simtea din ce in ce mai rau,voma tot ce manca.Am ajuns din nou la urgente dupa ce copilul meu facuse o reactie encefalitica!Copilul meu dormea tot timpul vorbeam el iar in 2 min dormea…Nu se juca,nu avea nici o reactie!Am ajuns din nou la urgente,era tot dna Ivan de garda care mi-a raspuns cu un zambet pe buze:”Eu va tratez copilul pentru voma dar daca apar scaune moi va recomand sa mergeti la Movila la infectioase ca poate fi Meningita”!Cand am vazut zambetul si nonsalanta cu care imi spune aceste lucru am inlemnit!Am luat copilul am plecat la Movila iar acolo am dat de alti incompetenti!Au vrut sa ii extraga unui copil de 1 an jumatate ser din coloana pentru ai face testul de meningita!copilului meu!Am plecat direct la bucuresti unde am ajuns la Institutul Matei Bals!Cu un simplu si rapid test au depistat gripa virus A!!!In 10 minute aveam diagnosticul final pus dupa un set de analize de sange!O sa le multumesc toata viata cadrelor din Institut!In 5 zile copilul meu a renascut!Fugiti de spitalul de pediatrie Ploiesti!Indreptati-va catre oameni cu suflet!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here