fbpx
sâmbătă, septembrie 23, 2023
24.9 C
Ploiești
spot_img

Cazurile celor două femei ucise de câini în capitală, au produs isterie în Prahova : ”Nu mai facem față apelurilor care vin din Ploiești dar și din zeci de comune!” / VIDEO EXCLUSIV

Citește Și

Oana Stoicahttp://www.ziarulincomod.ro
Sunt Oana Stoica, jurnalist din 1995. Am colaborat cu ziare și televiziuni locale și regionale, dar am fost și corespondent al posturilor PROTV, Romania TV si PRIMA TV.
- Reclamă -

Două femei și-au pierdut viața în București, după ce au fost atacate de câini. Cazurile au readus în atenție problema câinilor fără stăpân care se înmulțesc necontrolat de la an la an.

În Prahova, s-a creat o adevărată isterie, iar oamenii se tem pentru viețile lor, așa că reclamă tot mai des prezența câinilor în zone populate.

- Reclamă -

Spre exemplu, în zona cartierului Bereasca din Ploiești, este o adevărată aventură să traversezi zona, chiar și în plină zi. Haitele de câini sunt extrem de agresive, așa cum se poate vedea în imaginile de mai jos.

De teamă, oamenii pun mâna pe telefon și sună : la primărie, la poliția animalelor, la poliția locală sau națională. T

- Reclamă -

oate sesizările sunt direcționate însă către Adăpostul de Câini Comunitari de la Bucov, aparținând Primăriei Ploiești. Singurul adăpost de stat din Prahova.

Pe mai multe hectare, la  Bucov sunt acum îngrijiți, aproape 3500 de câini comunitari. O cifră enormă care crește cu fiecare apel disperat venit de la populație.

Iar câinii aduși aici nu sunt strânși doar de pe străzile din Ploiești. Adăpostul are contract cu mai mult de 20 de localități din jurul Ploieștiului.

Este inutil să mai spunem că telefonul de la adăpost sună fără oprire. În ultima perioadă s-au adus aici peste 20 de câini pe zi. Nu se poate face nimic mai mult cu două echipaje de teren și două mașini.

- Reclamă -

Angajații nu mai fac față situației pentru că nu au cum să răspundă tuturor solicitărilor. O spune chiar șeful adăpostului de la Bucov, medicul Dragoș Poenaru:

Așadar, situația este critică și trebuie intervenit de urgență. O soluție imediată ar fi suplimentarea echipajelor care prind câini.

Pe termen lung însă, singura soluție ca să scăpăm de mainanezii de pe străzi și de pericolul care pândește la orice colț, ar fi cea de a se  intensifica campaniile de sterlizare, iar pedepsele pentru cei care abandonează câini să fie unele semnificative.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

VIDEO – Președintele CJ Prahova despre poluarea din Ploiești: ”Suntem obișnuiți cu mirosul, ne bazăm pe OMV Petrom!”

Declarație șocantă a președintelui Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu.Încercând să le mulțumească reprezentanților OMV Petrom pentru cele 7...