Unul din cei aproximativ 30 de angajați ai SGU care nu și-au primit salariul de trei luni lansează acuzații împotriva celor pe care îi consideră vinovați de crearea acestei situații.

Reamintim că s-a ajuns în această situație după ce Primăria Ploiești a refuzat să achite valoarea facturilor emise de SGU pentru plata personalului auxiliar din unitățile de învățământ.

Detalii despre acest lucru aici!

“Vreau să fac câteva precizări legate de acest caz, chiar eu aflându-mă într-o astfel de situație. Aș putea să încep prin faptul că nu am mai primit salariul de 2 luni (ianuarie și februarie) de la S.G.U pe motiv că Primăria refuză acest lucru. Am fost cu toții înțelegători și am așteptat să se rezolve cu discreție, omenie și bun simț. Însă lucrurile au scăpat deja de sub control. Pe lângă faptul că ne-au pus să dăm declarații pe proprie răspundere în care să le dăm certitudinea că nu ne vom duce în tribunal sau la instituțiile competente pentru rezolvarea cazului (oare de ce? Pentru că știau că au greșit? Pentru că știau că au comis o ilegalitate?). Ni s-a spus că oricine ne va prelua (dacă mai este cazul), NIMENI nu va fi de acord să ne plătească salariile pe lunile în care noi am muncit, practic degeaba. Am fost de multe ori la ședințele făcute de S.G.U, în care doar se victimizau și spuneau că vor căuta soluții. Însă, deoarece în aceste zile angajații au decis să meargă la Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru a semnala această problemă, pentru că au realizat că ei lucrează de 2-3 luni degeaba, din punctul meu fiind o normalitate aceste demersuri de a îți căuta dreptatea, membrii de la S.G. U s-au simțit în pericol de aceste fapte și au trecut la INTIMIDARE, amenințând personalul din unitățile de învățământ că îi vor scoate în cimitire, parcuri și bulevarde, în alte cuvinte la așa zisele „spații verzi”. Toată lumea are probleme, familie și nimeni nu este dispus să lucreze pe gratis. Probabil vor urma și alte plângeri, următorul pas fiind făcut la O.P.C și chiar mai departe. Ne căutăm dreptatea. Atât S.G.U., cât și Primăria Ploiești sunt de vină în aceeași măsură. Vrem soluții, nu doar vorbe și amenințări.”, ne-a transmis angajatul SGU printr-un mesaj.

Contactat de reporterii ziarului Incomod, directorul Societății de Gospodărire Urbană, Donald Constantin, a explicat că s-a ajuns în această situație în urma unei hotărâri emise de Consiliul Local prin care respectivii angajați nu mai sunt salariați SGU, urmând să fie încadrați direct la unitățile de învățământ la care lucrau. Numai că mai departe nu s-a demarat acțiunea de încadrare pe posturile respective, implicit scoaterea la concurs a pozițiilor. În schimb, pentru ca în această perioadă oamenii să își primească salariu, SGU a găsit o soluție provizorie, și anume de încadrare a salariaților în compartimentul Spații Verzi din cadrul societății.

“Ei deocamdată nu pot fi plătiți de noi, așa că de astăzi sunt detașați la Spații Verzi, unde avem nevoie de oameni. Nu avem nimic cu ei, dar aceasta este singura soluție prin care le putem da bani. Ei prin Hotărâre de Consiliu Local nu mai sunt la SGU și ar trebui dați afară, dar am găsit soluția aceasta prin care le putem da niște bani. În hotărârea respectivă de consiliu local nu scrie cum vor fi preluați de școli, probabil se va face concurs, dar nu s-a gândit nimeni să facă o continuitate între acești pași și oamenii nu și-au mai încasat salariile. Cât despre reclamațiile la ITM, salariații nu au fost nicidecum intimidați, ci din contră, trebuie să își apere drepturile, nu le-a înfrânat nimeni această dorință. Nu aveam de ce să facem acest lucru, pentru că nu este vina noastră, iar oamenii trebuie să își recupereze banii.”, a explicat Donald Constantin.

1 COMENTARIU

  1. Multumesc ! Prin dumneavoastra am reusit sa transmit un mesaj ,aratand indignarea tuturor din acest colectiv al angajatilor S.G.U . Da ,inca suntem angajati S.G.U ,nu cum a relatat domnul Donald Constantin. De altfel,observ ca domnul Donald a aruncat vina asupra altor institutii . Drept ar fi ,sa se ia un punct de vedere si de la reprezentantii acestora . . Raspunsul este exact cel pe care il asteptam ,nefiind unul nou . Maine la ora 08:00 toti angajatii S.G.U implicati in acest caz au fost anuntati sa se prezinte la sediul S.G.U pt a isi prelua “meritatele” pozitii la spatii verzi . PS: Ar fi benefic daca ati putea sa fiti prezenti ,luand punctele de vedere a mai multor parti . Multumesc !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here