Garda de Mediu a dispus o sancțiune de 90.000 de lei pentru o firmă ai cărei angajați au abandonat deșeuri din construcții pe un câmp din zona localității Târgșorul Vechi. 

Practica este obișnuită nu doar în Prahova și cazurile în care operatorii economici sunt prinși și sancționați sunt rare.

Acum, comisarii Gărzii de Mediu Prahova au acționat în urma unei sesizări.

“În urma unei sesizări primite, comisarii GNM CJ Prahova, au sancționat un operator economic cu domeniu de activitate – lucrări de constructii de pe raza județului Prahova, cu amendă contravențională în valoare totală de 90.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor, respectiv HG 1061/2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României.

La verificarea în teren, comisarii GNM CJ Prahova au constatat că, deșeurile regăsite abandonate pe raza localității Târgșoru Vechi , proveneau din construcții/demolări fiind identificată și societatea generatoare. Astfel s-a constatat că operatorul economic efectua eliminarea de deșeuri pe amplasament neautorizat fără a respecta prevederile legislației de mediu și a condițiilor de transport al deșeurilor.

Față de cele menționate, pe lângă sancțiunea contravențională aplicată, comisarii de mediu au dispus măsuri pentru prevenirea producerii pe viitor de abandonări de deșeuri”, a transmis Garda de Mediu Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here