Alexandri Nicolae, director al societății Transport Călători Express S.A., a demisionat săptămâna trecută din Partidul Național Liberal. În ciuda faptului că Nicolae a mai avut o plecare din PNL în 2014, când s-a înscris la Partidul Liberal Reformator, dar după un an s-a întors, era unul din cei mai vechi și importanți membri ai Partidului Național Liberal. La momentul demisiei de săptămâna trecută, era chiar prim vice-președinte al organizației municipale a partidului, condusă de primarul Adrian Dobre. De-a lungul timpului a fost consilier local, deputat PNL și subprefect, funcții care i-au conferit o anumită putere de decizie în partid.

Demisia lui Nicolae Alexandri a venit chiar în plin scandal TCE, societatea pe care o conduce. PSD și ALDE s-au opus finanțării TCE, astfel că societatea nu a primit banii de la Consiliul Local, fiind la un pas de colaps financiar. După decizia PSD și ALDE de a nu vota proiectul de buget al TCE, Alexandri Nicolae și primarul Adrian Dobre au anunțat că de la 1 iulie nu va mai exista gratuitate pe mijloacele de transport în comun pentru pensionari și elevi.

Pe spatele pensionarilor și elevilor care beneficiau de subvenție, PSD și ALDE au făcut însă, cel mai probabil, un joc politic. Cu puțin timp înainte în spațiul public a apărut o înregistrare cu doi angajați ai TCE, care discutau despre furturile de combustibil și de ore prestate din societate. PSD și ALDE s-au folosit de acest lucru și au susținut public că au blocat proiectul pentru a stopa furtul banului public, până ce o anchetă va stabili dacă acuzațiile se confirmă.

Nu este însă primul scandal de acest gen. De ani de zile se vorbește despre furturile de combustibil din TCE, ba chiar poliția a deschis o anchetă în acest sens, după ce peste 20 de tone de combustibil au dispărut din evidențele operatorului public de transport. Despre acest dosar penal ziarul nostru a scris încă din luna decembrie (citește detalii aici), dar atunci nu a fost oportun pentru PSD și ALDE să blocheze activitatea TCE, deși exista chiar o anchetă a poliției. Ne întrebăm așadar, de ce de abia acum PSD și ALDE au decis să ”stopeze furtul banului public”?!

Zvonurile din mediul politic spun că decizia PSD-ALDE este doar o răzbunare a coaliției, după ce PNL a blocat la rândul său alte proiecte care erau în interesul celor două partide. Alexandri Nicolae este acum în situația de a conduce o societate care nu mai are buget să funcționeze corespunzător. Și care este prima sa reacție după sabotajul PSD-ALDE?! Nu a decis să demisioneze de la conducerea societății care la ora actuală este imposibil de manageriat, ci a demisionat din partid. Gestul lui Alexandri Nicolae de a pleca din PNL nu face altceva decât să alimenteze zvonurile potrivit cărora miza sabotajului PSD-ALDE este una politică, nicidecum una administrativă.

Va fi interesant de urmărit în continuare traseul politic al lui Nicolae Alexandri. Este greu de închipuit că după ani de politică, acesta se va rezuma la a face doar administrație, prin funcția de la TCE, și nu își va negocia intrarea într-o altă formațiune politică…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here