City managerul Teodora Marin și-a primit atribuțiile în baza unei hotărâri de Consiliu Local de la finalul lunii august 2016. Este interesant de observat că multe dintre neregulile din oraș intră chiar în subordinea acesteia și, mai mult decât atât, primarul Adrian Dobre a criticat nerezolvarea acelor probleme. Indirect, edilul-șef a criticat activitatea city managerului Teodora Marin însă când era întrebat cine este de vină pentru toate acele probleme invoca tot felul de “forțe oculte”, fără a-i da numele celei care se dovedește acum a fiind vinovată.

De exemplu, aflăm din hotărârea respectivă de Consiliu Local că Teodora Marin este responsabilă să controleze igiena și salubritatea municipiului. Reamintim că a fost o mare problemă după ce Ploieștiul a rămas fără servicii de deratizare, dezinsecție și dezinfecție, iar unul din exemple este cel din septembrie când pe străzile din Ploiești zăcea de zile întregi un cadavru de animal în stare de putrefacție. Redacția Incomod a contactat atunci firma Coral care era responsabilă de colectarea cadavrelor de animale de pe domeniul public și în urma sesizării noastre aceștia au mers să ridice hoitul. Dar în mod normal era treaba primăriei să solicite celor de la Coral acest serviciu, în baza contractului. Și cine din Primărie are în subordine igiena?! Fix Teodora Marin care se pare că avea treburi mai importante decât cele din fișa postului. Cât despre salubritate, reamintim că operatorul pentru aceste servicii acționează tot la comanda primăriei, dar luna trecută ploieștenii s-au plâns că gunoaiele zăceau neridicate de două zile. La momentul respectiv primarul Adrian Dobre declara că este nemulțumit de activitatea operatorului de salubritate, dar nu a specificat dacă a verificat dacă nu cumva problema pleca de la primărie, salubritatea fiind tot în subordinea Teodorei Marin.

Tot city managerul Teodora Marin este și cea care, prin fișa postului, coordonează și conduce activitățile de dezvoltare comunitară și economică. Dar ce a făcut Teodora Marin pentru a dezvolta orașul din punct de vedere comunitar și economic? A reușit să piardă singura șansă de a fi realizate noi investiții în Ploiești anul acesta, după ce a ratat, alături de prietena sa de la Direcția Tehnic Investiții, Sorina Șom (pe care tot Marin o propulsase în funcție), termenul de trimite a documentației pentru a obține fonduri prin Programul Național de Dezvoltare Locală al Ministerului Dezvoltării. La momentul respectiv, Teodora Marin spusese că se va ocupa personal de fondurile PNDL, alături de Sorina Șom, dar ulterior reporterii noștri au descoperit că funcționarii din primărie n-au reușit să respecte termenul de expediere a documentelor, care erau gata cu multe zile înaintea acelui moment.

Reporterii ziarului Incomod, alături de cei ai ziarului RepublikaNews, au investigat atunci subiectul și au aflat toate detaliile pe care le puteți reciti aici!

Tot Teodora Marin este cea care coordonează Direcția de Urbanism și propune măsuri pentru respectarea prevederilor legale cu privire la regimul construcțiilor pe domeniul public și privat. Dar se pare că propunerile Teodorei Marin de respectare a legii sunt atât de bune încât chiar ea încalcă legea. Jurnaliștii noștri au descoperit indicii că aceasta coordonează lucrări ilegale pe strada Ștefan Greceanu din Ploiești, la imobilul de la nr. 6. Citește mai multe detalii aici!

În plus, “propunerile” acesteia se pare că sunt literă de lege pentru primarul Adrian Dobre, după cum v-am prezentat în cadrul unui material publicat ieri. În cadrul unei ședințe convocate de Teodora Marin la jumătatea lunii aprilie, în afara orelor de program, aceasta i-ar fi amenințat pe polițiștii locali că le retrage dreptul de control asupra construcțiilor. O săptămână mai târziu, primarul Adrian Dobre a dat o dispoziție prin care a dus la îndeplinire amenințarea city managerului. Citește aici toate detaliile acestui scandal în urma căruia Teodorei Marin i s-ar putea face plângere penală pentru abuz în serviciu!

Tot Teodora Marin are și atribuția de a efectua plăți cu respectarea normelor legale în vigoare și alături de primar îndeplinește funcția de ordonator principal de credite și acordă viza de “bun de plată”. Din această ipostază, se pare că Teodora Marin, împreună cu un apropiat al primarului, protejau o societate privată aflată în relație contractuală cu Primăria, acceptând din partea acesteia facturi umflate pentru prestări servicii și facilitându-i plățile cu prioritate. De altfel, angajați ai Primăriei povesteau că directorul acestei societăți se lăuda prin Palatul Administrativ că mituiește apropiații primarului pentru a-și maximiza profitul la firma unde este director.

Reamintim și că nu puține au fost zvonurile potrivit căreia Teodora Marin are o atitudine dictatorială cu angajații primăriei și se poartă de parcă ar fi adevăratul primar al Ploieștiului. La începutul lunii februarie viceprimarul Cristian Ganea a avut o reacție puternică vizavi de aceste acuzații și spunea că s-a ajuns atât de departe, încât mai mulți angajați ai primăriei au demisionat din cauza „atitudinii de stăpân pe plantație” a Teodorei Marin. În plus, Ganea acuza la acel moment lipsa de reacție a primarului Dobre și i-a solicitat acestuia să sesizeze Comisia de Disciplină în cazul city managerului. „Poate și dânsul se teme de Teodora Marin și se comportă ca un subaltern obedient, chiar dacă city managerul este în subordinea dumnealui.”, spunea atunci Cristian Ganea. Dar de atunci au trecut trei luni și nici până în ziua de astăzi edilul-șef nu a luat măsuri în cazul Teodorei Marin și nici nu a convocat o comisie de disciplină care să verifice dacă acuzațiile sunt fondate.

Vezi mai jos documentul cu atribuțiile Teodorei Marin:

atributii teodora marin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here