mascati1
Foto cu caracter ilustrativ

La data de 15 iulie a.c., Poliția Orașului Vălenii de Munte, cu sprijinul luptătorilor S.A.S., a efectuat 13 percheziții în comuna Cerașu, satul Slon, la domiciliile unor persoane bănuite de furt de material lemnos.

Din cercetări, a reieșit că, în perioada 10 – 14.07.2016, persoanele bănuite ar fi sustras material lemnos din fonduri forestiere private din zona comunei Cerașu.

Arborii, din specia fag, mesteacăn, molid și brad, ar fi fost tăiați cu topoarele, evitând utilizarea motoferăstraielor din cauza zgomotului produs de acestea.

La domiciliile persoanelor bănuite a identificată cantitatea de 12 m3 material lemnos, precum și aproape 50.000 bețișoare, folosite la confecționarea de coroane, toate acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor și lăsate în custodia Ocolului Silvic Vălenii de Munte.

Prejudiciul creat prin activitatea infracțională este evaluat la 7.000 de lei.

12 mandate de aducere au fost puse în executare, persoanele fiind aduse la sediul poliției pentru audieri. În prima instanță, 4 dintre acestea au fost reținute pentru 24 de ore de polițiști, judecătorul dispunând cercetarea acestora în stare de arest preventiv pentru 21 de zile.

La acțiuni au participat și jandarmi din cadrul I.J.J. Prahova

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here