Prahova are trei miniştri în cabinetul Dăncilă: Graţiela Gavrilescu, Radu Oprea şi Teodor Meleşcanu. Vă prezentăm astăzi ce averi și afaceri au cei trei prahoveni aleși să facă parte din Guvern.

Grațiela Gavrilescu (ALDE) a fost reconfirmată în funcția de vicepremier și ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor. De-a lungul timpului aceasta, alături de soț, a adunat o avere considerabilă: cei doi au moștenit două terenuri în Vrancea, unul forestier și unul agricol, un teren agricol în Neamț și au cumpărat un teren intravilan în Ploiești, Prahova. Tot în Ploiești și-au cumpărat și o casă de locuit, cu suprafață de 174 metri pătrați, achiziția fiind făcută în 2016.

Vicepremierul Grațiela Gavrilescu deține trei autoturisme, două dintre acestea cumpărate, o Kia Ceed și o Dacia Logan, și o Kia Opirus moștenită. Grațiela Gavrilescu a declarat bijuterii și obiecte de artă cu o valoare estimată la 5.000 de euro.

La data declarației de avere (iulie 2017), Gavrilescu menționa și că în ultimele 12 luni vânduse o casă de locuit, un teren cu casă de locuit și un apartament în Ploiești, tranzacțiile însumând 151.000 euro.

De asemenea, ministru Mediului menționează că avea și un cont cu 18.500 euro, dar și un credit la Banca Transilvania de 440.465 lei.

Grațiela Gavrilescu a încasat în anul anterior completării declarației de avere (2016) 64.812 lei de la Parlamentul României, iar soțul acesteia, Mihai Gavrilescu, a încasat 49.188 lei de la Romgaz Ploiești, unde lucrează ca inginer.

Totodată, Grațiela Gavrilescu a declarat că are acțiuni la societatea SC ARPACOR SA, firmă din Bucov care se ocupă cu fabricarea săpunurilor, detergenților și a produselor de întreținere.

În momentul în care informația a apărut în mass-media, toamna trecută, deputatul Roberta Anastase i-a cerut demisia ministrului Grațiela Gavrilescu, spunând:

“Daţi-vă demisia, doamna ministru Gavrilescu!

În viaţă apar situaţii care îţi arată adevărata valoare.
Deși este o informaţie publică, sincer habar nu aveam că doamna ministru este acţionar la o fabrică cu un profil petro-chimic.

În contextul în care ploieştenii şi locuitorii comunelor din jurul oraşului reclamă în fiecare zi poluarea puternică a aerului pe care îl respiră, lipsa de acţiune a ministrului Mediului îmi era de neînţeles până astăzi, când am citit acest text.

În opinia mea, pentru a mai salva o brumă de respect din partea ploieştenilor şi prahovenilor, doamna Viceprim-ministru Graţiela Gavrilescu mai are o singură şansă: demisia din guvern.”, spunea Roberta Anastase.

Ștefan Radu Oprea (PSD) a fost numit în funcția de ministru al Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. În ultima declarație de avere completată (iunie 2017) Radu Oprea a declarat că deține un apartament în Ploiești cumpărat împreună cu soția sa, dar și un alt imobil și o casă de locuit în Ploiești, ambele cumpărate împreună cu Mihail Ștefănescu (zis Treflă, om de afaceri din Ploiești).

Radu Oprea spune că nu are terenuri sau automobile, însă a declarat bijuterii cu valoare estimată la 40.000 euro.

Ministrul Mediului de Afaceri a declarat mai multe împrumuturi, plasamente și acțiuni la șase societăți: Urban Consult SRL, City Imobiliar SRL, Vigo Real Estate SRL, Urban Hoteluri si Restaurante SRL, Teatrul cu Bere SRL și Estate Aricesti Imob SRL.

Radu Oprea spune că are și două datorii la Unicredit Tiriac, în valoare de aproape 300.000 lei și 250.000 euro.

În anul anterior completării declarației de avere a câștigat 83.206 lei de la Parlamentul României, iar soția sa a încasat un venit de 17.444 lei, fiind inginer la Urban Electric SRL.

Teodor Meleșcanu (ALDE) a fost re-numit Ministru al Afacerilor Externe. Acesta a declarat în iulie 2017 că a moștenit două terenuri într-o comună din Brașov, unul forestier și unul agricol. De asemenea, spune că are un apartament în București și că a construit o casă în Ilfov. Meleșcanu spune că are un autoturism AUDI, an de fabricație 2006, cumpărat.

La categoria bijuterii, Teodor Meleșcanu a declarat cinci ceasuri: Vacheron et Constantin, cu valoare de 3.000 euro, Omega, valoare de 1.500 euro, Montblanc, valoare de 2.000 euro, Rolex, valoare 2.000 euro și un ceas Chopar cu valoare de 3.000 euro.

În anul anterior completării declarației de avere (2016), Teodor Meleșcanu a încasat 95.332 lei, fiind profesor la SNSPA și la Hyperion. Soția sa, angajată în cadrul Ministerului Economiei pe funcția de expert la OCATS 19.800 lei.

Ambii au încasat și venituri din pensii, Teodor Meleșcanu 88.800 lei, iar soția sa 14.200 lei. În paralel, de la Parlament acesta a încasat încă 49.177 lei, iar soția sa a obținut și o indemnizație de administrator delegat la Fabrica de Avioane Craiova de 38.400 lei.

În declarația de interese, Teodor Meleșcanu stipulează că deține acțiuni la SC ROMCER București și la MATIZOL – București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here