Tensiuni în ședința extraordinară a  Consiliului Local Ploiești pe tema preluării CET Brazi în patrimoniul municipalității.

Liberalii,  în frunte cu primarul Adrian  Dobre, au  încercat până în ultimul ceas să amâne sau să nu se realizeze transferul CET.

În timpul şedinţei, șeful executivului ploieștean a susţinut că este de acord cu preluarea CET Brazi, dar numai dacă aceasta preluare este legală şi doar dacă terenurile nu sunt grevate de sarcini, încercând să tergiverseze şi de această dată problema.

Social democraţii l-au anunţat pe edil că sunt deschişi către orice proiect pentru termoficarea oraşului, dar că nu vor vota niciodată vreo majorare a tarifului gigacaloriei.
Într-un final, în urma mai multor amendamente, proiectul a fost adoptat cu voturile aleşilor PSD, ALDE şi PMP, însă cu precizarea că Hotărerea de Consiliu Local reprezintă doar o solicitare către Consiliul Județean Prahova privind transferul CET Brazi. Ba mai mult, în Hotărâre se precizează și mai multe condiții privind transferul pe care executivul județean trebuie să le accepte.

Astfel, CET Brazi va intra în patrimoniul municipalității doar dacă CJ Prahova va accepta condițiile impuse în Hotărea de Consiliu Local.

Secretarul Primăriei Ploiești, Lucian Diţu, a anunţat că proiectul nu are viză de legalitate, dar că aleşii pot vota oportunitatea, asumându-şi responsabilitatea pentru vot.

Astfel, consilierul local, avocatul George Botez, preşedintele de şedinţă,  şi-a asumat responsabilitatea din punct de vedere juridic, în situaţia în care secretarul municipalităţii a refuzat să dea viza de legalitate.

“Eu, George Botez, preşedinte de şedinţă, împreună cu colegii mei PSD-ALDE ne asumăm responsabilitatea pentru acest proiect. Ploieştenii au nevoie de căldură şi de apă caldă şi nu ne putem juca cu necesităţile lor. Voi contrasemna hotărârea în calitate de preşedinte de şedinţă şi de jurist, pentru că proiectul este perfect legal. Domnule primar, suntem alături de dumneavoastră în această problemă, vom vota orice propunere venită pentru a asigura ploieştenilor apa caldă şi căldura, dar NICIODATĂ nu vom aproba vreo majorare de tarif, nici măcar cu un leu!”, a afirmat George Botez, înainte de a supune la vor proiectul.

În plus, reprezentanții majorității PSD-ALDE au declarat că il vor susţine pe actualul edil, în speranţa că acesta va veni cu  o propunere clară astfel încât ploieștenii să nu rămână fără apă caldă și căldură.

Ședința Consiliul Local Ploiesti-Problema termoficării

تم النشر بواسطة ‏‎Ziarul Incomod‎‏ في السبت، ٢٣ مارس ٢٠١٩

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here