viol 40790200
Curtea de Apel Ploiești judecă dosarul unui bărbat din Buzău acuzat că a violat timp de doi ani o fată, minoră la data săvârșirii faptelor.
Violatorul a fost condamnat pe fond la opt ani de închisoare și la plata unor daune morale în valoare de 30.000 de lei.
Decizia, pronunțată în iunie 2019, aparține Judecătoriei Pogoanele (județul Buzău) și nu este definitivă. Georgian Mihai Fera, bărbatul acuzat de viol în formă continuată, a atacat soluția dată de judecătorii buzoieni, iar apelul se judecă la Curtea de Apel din Ploiești.
Soluția pe scurt, a Judecătoriei Pogoanele:
” (…)condamnă pe inculpatul FERA MIHAIL-GEORGIAN, la pedeapsa de 8 ani închisoare, pentru săvârşirea, în perioada 2013-decembrie 2015, a infracţiunii continuate de viol asupra persoanei vătămate minore Ş. A.
În temeiul prevederilor art.218 alin.3 teza a II-a rap. la art.55 lit.a) şi la art.67 alin. 2 cod penal, aplică inculpatului şi pedeapsa complementară de 5 ani interzicerea exerciţiului drepturilor prev. de art.66 alin.1 lit.a) , b) şi j)Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice , dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a părăsi teritoriul României, în condiţiile prevăzute de art.68 alin.1 lit.c) Cod penal,respectiv după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală sau a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate”, conform portalulu instanțelor de judecată.
Conform aceleiași surse, bărbatul găsit vinovat pe fondul cauzei de viol în formă continuată, este obligată să plătească către victimă
”30.000 de lei cu titlu de despăgubiri civile pentru daune morale. Curtea de Apel Ploiești se pronunță astăzi asupra unei cereri cu privire la schimbarea încadrării juridice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here