Încă o gafă “marca Dobre”! Primarul Adrian Dobre a reușit, din nou, să uimească printr-o decizie “din puțul gândirii”. După ce acum câteva luni îl critica pe Donald Constantin, fostul director al Societății de Gospodărire Urbană Ploiești, cerându-i demisia și spunând că este incompetent, acum l-a numit pe “incompetentul” Donald Constantin consilierul său personal pe probleme ale Parcului Municipal Vest.

De amintit este și episodul în care Adrian Dobre a spus despre Donald Constantin că este “om de calitate, corect” la numai o lună după ce îl făcea incompetent. După ce în octombrie 2016 i-a cerut demisia, în noiembrie îl lăuda, după ce Constantin și-a dat demisia din PSD și s-a înscris în PNL, unde a devenit chiar vicepreședinte al organizației Ploiești, condusă de Adrian Dobre. Probabil odată cu tabăra politică vine și “competența”, altfel nu se explică bruștele schimbări de opinie ale edilului-șef. Iar acum, iată că Dobre a ajuns să pună atât de mare preț pe Donald Constantin încât l-a numit chiar consilierul său personal.

Un gest asemănător a putut fi observat în martie, când Dobre declara că îi „apreciază în mod deosebit susținerea” lui Mircea Cosma, deși într-un interviu acordat psnews.ro la finalul lunii aprilie a anului trecut, Dobre declara despre Mircea Cosma că îl susținuse pe fostul primar arestat Iulian Bădescu și că îl manevra pe Cristian Ganea, contra-candidatul său de la PSD pentru Primăria Ploiești.

Era de așteptat ca Donald Constantin să nu fie lăsat “pe drumuri” după demiterea de la SGU. Fiind vicepreședinte PNL Ploiești, n-ar fi surprins pe nimeni ca primarul să-i găsească un alt loc în administrație. Dar de acolo până la a-l numi consilier personal pe cel pe care îl acuza de incompetență acum mai puțin de un an pare cale cam lungă.

Se pare că pe Adrian Dobre l-a durut rău îndepărtarea lui Constantin de la SGU. Atât de rău încât nu numai că l-a luat pe fostul director sub aripa sa, dar a și început o campanie de vânătoare asupra SGU, condusă acum interimar de ALDE, îndemnând oamenii să-i scrie despre neregulile echipelor societății. Detalii aici!

De altfel, pe holurile primăriei mai toată lumea bârfește despre faptul că Dobre este cel mai slab primar pe care l-a avut Ploieștiul în ultimii mulți ani. Emil Calotă, Andrei Volosevici, chiar și Iulian Bădescu, arestat pentru fapte de corupție, sunt foști primari considerați de către angajații primăriei oameni mult mai capabili decât Dobre. Până și Iulian Teodorescu este mai apreciat, deși în perioada în care a condus primăria interimar a fost aspru criticat. Deși Teodorescu nu a avut nici măcar timpul necesar pentru a face lucrurile să meargă, fiind interimar doar câteva luni, tot este considerat mai competent decât Adrian Dobre.

Primarul Adrian Dobre ori nu are pic de fler în a-și alege oamenii care să-l înconjoare, ori nu rumegă bine deciziile înainte de a le lua. De ce spunem asta? Să ne amintim ce alte decizii neinspirate a mai luat Adrian Dobre cu privire la oamenii alături de care alege să lucreze.

Primul consilier personal care s-a dovedit a fi nu tocmai cea mai inspirată opțiune a fost Dan Ioniță, fost director ADPP, care s-a făcut remarcat prin atacul lansat la adresa lui Donald Constantin, directorul SGU, acuzându-l că a decontat prea mulți bani pentru întreținerea spațiilor verzi. În replică, Donald Constantin a întors atacul și a declarat că în realitate ADPP deconta mult mai mulți bani când director era Ioniță, decât deconta la momentul respectiv. La scurt timp după acest scandal, Dan Ioniță nu a mai fost consilier personal al primarului Dobre.

Cea de-a doua decizie neinspirată a edilului-șef cu privire la numirea consilierilor personali a fost Radu Socoleanu, la care Dobre a renunțat ca urmare a scandalului pe care Socoleanu l-a făcut pe 13 septembrie 2016 în fața intrării B a Palatului Administrativ, când s-a luat la ceartă cu Emanuel Ilie, fostul director de la Hale și Piețe S.A., și cu fosta soție a acestuia. La acel moment, Ilie i-a reproșat lui Socoleanu că i-a furat mașina și hainele, pe care le folosește în interes personal. Citește aici detalii despre acel scandal!

Adrian Dobre nu a fost lipsit nici de scandaluri. La începutul acestui an, Alexandru Iancovici, fiul fostului director TCE Cristian Iancovici, a lansat acuzații fără precedent la adresa primarului Adrian Dobre, după ce a susținut că edilul i-ar fi cerut șpagă 10.000 euro pentru a-l ține în funcție pe tatăl său. Citește aici toate detaliile!

Numele lui Adrian Dobre a mai fost prins într-un scandal de corupție, după ce ziaristul ploieștean Adrian Radu de la prahova.comisarul.ro a fost prins în flagrant când primea mită de la un funcționar public, pretinzând că banii sunt pentru primarul Adrian Dobre, pentru ca funcționarul să își păstreze funcția. Citește detalii aici!

Următoarele zile, în loc să răspundă concret dacă a pretins sau nu mita respectivă, Adrian Dobre a preferat să ducă o campanie de discreditare a ziarului Incomod și a jurnaliștilor publicației, care au prezentat subiectul.

La începutul lunii februarie, Adrian Dobre a mai primit o pată neagră pe imagine, după ce Fernando Scoruș, un ploieștean care își caută dreptatea de ani de zile, i-a depus o plângere penală primarului dar și directorului SPFL Simona Dolniceanu pentru că i se percep impozite pentru un teren pe care nu este lăsat să-l folosească. Toate detaliile acestui scandal le puteți citi aici!

Apoi, viceprimarul Cristian Ganea a rupt tăcerea și a lansat acuzații fără precedent cu privire la situația actuală din Primăria Ploiești! Ganea a acuzat că adevăratul primar al Ploieștiului este city managerul Teodora Marin, care are o atitudine de „stăpân pe plantație” și că, în plus, mai mulți angajați din primărie au demisionat din cauza felului în care aceasta se poartă și i-a solicitat primarului Dobre să ia măsuri și să dispună ca Teodora Marin să fie cercetată în Comisia de Disciplină. Mai multe detalii despre acest subiect aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here