161 de copii din Prahova au fost infectați cu SARS-CoV-2 chiar și după închiderea școlilor, conform datelor oferite de Direcția de Sănătate Publică. Se remarcă totuși o scădere a numărului de cazuri la categoria de vârstă 0-18 în ultimele două săptămâni.

Potrivit rapoartelor zilnice, înainte de 9 noiembrie, zi în care toți elevii au trecut în scenariul roșu și fac cursuri online, era raportate aproape în fiecare zi peste 20 de cazuri de copii infectați. De două săptămâni însă rata infectării în rândul copiilor din Prahova este în vizibilă scădere, dar totuși se menține la un nivel alarmant. Sunt depistați încă 10-12 cazuri în fiecare zi.

Deocamdată autoritățile medicale nu au mai anunțat focare în instituțiile aflate în subordinea Direcției Generale pentru Asistență Socială Prahova, astfel că cel mai probabil copiii s-au îmbolnăvit acasă, în parc, pe stradă sau în magazine.

Și numărul total al cazurilor de COVID-19 din Prahova este într-o ușoară scădere. Dacă la începutul lunii a fost o explozie de teste positive, zile la rând fiind anunțate câte 400, 500 de cazuri noi de prahoveni infectați, în ultima săptămână trendul este ușor descendent. Marți, 24 noiembrie au fost raportate doar puțin peste 250 de cazuri noi depsitate în ultimele 24 de ore.

Totuși spitalele din Prahova sunt arhipline cu bolnavi COVID-19. Direcția de Sănătate Publică Prahova a anunțat că mai sunt libere doar 17 paturi destinate pacienților infectați cu SARS-CoV-2.

Paturile de la ATI unde sunt îngrijiți bolnavii cu formă severă de boală sunt ocupate în permanență încă din vară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here