fbpx
vineri, iunie 21, 2024
spot_img

Ce este un război electronic. Ar putea fi cauza accidentului din Marea Neagră

Citește Și

- Reclamă -

Accidentul misterios din Marea Neagră s-ar putea să fi fost provocat de un război electronic, transmit specialiști militari.

Este vorba despre accidentul maritim din apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari sunt în continuare de negăsit, iar autoritățile au anunțat că au sistat căutările. În paralel, specialiștii vorbesc despre un război electronic pornit de Rusia.

Cei trei marinari dați dispăruți au fost căutați timp de două zile, până când Centrul Maritim de Coordonare a oprit operațiunile.

- Reclamă -

Cauza accidentului rămâne un mister. În calcul este luat şi războiul de bruiaj al semnalului GPS pornit de Rusia. „Există asemenea posibilităţi. Mai ales atunci când ai încredere extraordinară în sistemul tău, dar la un moment dat el nu mai funcţionează pentru că îţi dă o poziţie greşită. Creşte riscul apariţiei unei asemenea catastrofe”, a declarat Mircea Mîndrescu, general în rezervă şi fost comandant NATO.

Într-un raport publicat recent, experţii Centrului Euro-Atlantic avertizau asupra riscurilor atacurilor electromagnetice care planează asupra ţării noastre. Războiul electronic declanşat de Rusia în regiunea Mării Negră se resimte în toată partea de est a României. Raportul Centrului Euro-Atlantic arată că zona de coastă este cea mai afectată. Pericolul este uriaș, spun specialiştii, bruiajul folosit de armata rusă poate genera coliziuni între nave și poate afecta inclusiv activitatea din porturi. Semnalul este perturbat şi în zona unor oraşe mari precum Iaşi, Galaţi şi Bacău. Şi aeronavele care au survolat ţara noastră au reclamat semnale slabe de navigaţie.

„Foarte multe aeronave depind de mijloacele electronice. În condiţiile în care aceste facilităţi electronice nu mai funcţionează deloc sau, poate pe undeva şi mai rău, funcţionează greşit, atunci pericolul creşte extraordinar de mult”, a declarat Mircea Mîndrescu, transmite observatornews.ro.

- Reclamă -

Luna trecută, jurnaliştii britanici avertizau că toate companiile aeriene sunt afectate de aceste bruiaje. În estul Europei, 46.000 de avioane au înregistrat probleme cu GPS-ul. Incidente au fost la peste 2.300 de zboruri Ryanair, aproape 1.300 la Wizz Air, 80 la British Airways și două la easyJet. Printre acestea sunt şi avioane care au decolat sau au aterizat în România.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Noii consilieri județeni au primit certificatele doveditore al alegerii în funcție

Alegerile locale din 9 iunie au schimbat semnificatic componența Consiliului Județean Prahova. Noii consilieri județeni au primit vineri certificatul...