Numele lui Tony Blair, fostul premier britanic, apare în noul dosar penal instrumentat de DNA Ploiești împotriva fostului prim-ministru al României, Victor Ponta! Printr-un comunicat remis presei de către DNA, se arată că Victor Ponta a primit mită, în calitatea de președinte PSD, pentru ca un om de afaceri să fie trecut pe o poziție eligibilă pe lista pentru alegerile parlamentare din 2012. Mita este în valoare de 220.000 euro și a fost folosită pentru organizarea unei vizite în România a lui Tony Blair. Scopul era ca, prin mediatizarea întâlnirii dintre Ponta și Blair, președintele PSD să câștige capital electoral, în condițiile în care în acel an erau și alegeri electorale. Suma de 220.000 de euro a fost obținută prin persoane interpuse, de la omul de afaceri plasat pe un loc eligibil.

Pentru a crea aparența că vizita fostului lider străin în România nu are loc la inițiativa partidului, s-a stabilit ca întreaga activitate să fie organizată prin intermediul unei organizații nonprofit și apolitice, care să inducă ideea în rândul opiniei publice că întâlnirea persoanei publice străine cu Ponta Victor Viorel ar fi avut loc la inițiativa celui dintâi. În acest scop, Ponta Victor Viorel împreună cu omul de afaceri i-au solicitat reprezentantului organizației nonprofit să găsească o modalitate prin care politicianul străin să fie chemat în România fără să fie cunoscut faptul că inițiativa îi aparținea lui Ponta Victor Viorel, iar plata ocazionată de organizarea acestui eveniment să fie suportată de omul de afaceri prin intermediul unei societăți comerciale controlate prin persoane interpuse.

“În acest sens, pentru a disimula originea ilicită a sumei de 220.000 de euro, inculpatul Ponta Victor Viorel a acceptat, în conivență cu omul de afaceri, încheierea succesivă a două contracte.
Ca urmare a primirii foloaselor necuvenite constând în plata sumei de 220.000 euro necesară obținerii de capital electoral pentru Ponta Victor Viorel și pentru formațiunea politică reprezentată de către acesta, conform înțelegerii avute, omul de afaceri a fost confirmat, de către președintele partidului, Ponta Victor Viorel, drept candidat al partidului, în cadrul unui colegiu electoral din județul Prahova.”, se arată în comunicatul DNA.

Potrivit unor surse, se pare că omul de afaceri care i-a dat mită lui Victor Ponta pentru poziția eligibilă de deputat este chiar prahoveanul Sebastian Ghiță, care este urmărit penal în mai multe dosare instrumentate de DNA Ploiești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here