Răzvan Alexe și fosta sa secretară, Cecilia Stroe, sunt audiați astăzi la sediul Direcției Naționale Anticorupție serviciul teritorial Ploiești! Deocamdată nu se cunosc detalii despre cauza în care se fac audieri sau despre calitatea acestora în dosar.

Totuși, cei doi au revenit recent în atenția opiniei publice după ce deputatul Vlad Cosma a adus în fața judecătorilor ICCJ o înregistrare a unei discuții cu Cecilia Stroe și a făcut declarații despre Răzvan Alexe și despre probele din dosarul său. Reamintim că omul de afaceri Răzvan Alexe, Vlad Cosma și Mircea Cosma au fost condamnați la ani de închisoare în același dosar, sentința nefiind definitivă. Principala probă din dosar este considerată a fi un stick de memorie care ar fi fost găsit acasă la Cecilia Stroe în cadrul unor percheziții în alt dosar în care era inculpată. Procurorii susțin că pe stick-ul respectiv sunt dovezi, documente scanate de Stroe, care atestă cum erau împărțite mitele pentru contracte pe bani publici. Vlad Cosma susține acum că acel stick nu există la dosar, că i-a fost înapoiat Ceciliei Stroe și că pe el se afla, de fapt, muzică.

Citește și stenograma înregistrării discuției dintre Vlad Cosma și Cecilia Stroe!

Iată ce a declarat fostul deputat Vlad Cosma în fața judecătorilor ICCJ despre Răzvan Alexe și Cecilia Stroe, potrivit luju.ro:

“Explicații scrise cu privire la aspectele necunoscute de prima instanță la data pronunțării hotărârii de condamnare

 Subsemnatul Cosma Vlad, inculpat în dosarul cu nr. 1153/1/2017, înaintez acest memoriu cu scopul de a demonstra că la baza condamnării mele stau atât probe false, cât și declarații mincinoase sau contradictorii făcute de martorii din dosar. Până la finalul acestui memoriu, voi încerca să demonstrez că ancheta procurorului Negulescu în ceea ce mă privește a fost una personală, bazată pe răzbunări și încălcari ale procedurilor juridice. Aceste explicații reprezintă unica modalitate prin care instanța de apel poate să afle adevărul despre modul în care au fost denaturate probele administrate în acest dosar și singurul fel în care mă pot apăra împotriva unor acuzații care nu corespund realității. După pronunțarea sentinței mele, în noiembrie 2016, procurorul care a început acest dosar, Mircea Negulescu, a fost înlăturat din funcția ocupată la DNA Ploiești, fiind acuzat de măsluirea probelor, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă și comportament neadecvat cu statutul de magistrat în legătură cu mai multe dosare penale.

În dosarul în care sunt judecat, toate așa-zisele probe au fost culese de procurorul Negulescu și aici mă refer la denunțuri, declarații ale martorilor, declarații ale martorilor protejați și probe cu înscrisuri (stick USB), după care au fost declinate spre soluționare către DNA, Structura Teritorială Ploiești.

(…)

Stick-ul de memorie USB Kingstone DT101 4GB

Încă o dovadă a faptului că procurorul Negulescu dorea cu tot dinadinsul să ne incrimineze, o reprezintă includerea în dosar a unor probe false.

În realitate stick-ul prezentat ca și fiind găsit la percheziție nu există și nu se află depus la nici un dosar. Acest stick a fost inventat cu scopul de a se prezenta niște înscrisuri realizate ulterior înțelegerii făcute de Alexe Răzvan cu procurorul Negulescu.

Astfel, la dosar sunt prezentate așa-zise înscrisuri ce consfințeau înțelegerile lui Alexe Răzvan, păstrate de martora Stroe Cecilia prin metoda scanării și introduse în memoria unui memory stick model Kingstone DT101-4Gb. La îndemnul procurorului Negulescu, Alexe Răzvan, în timp ce se afla în arest, consemnează pe foi de hârtie așa-zisele înțelegeri cu sumele de bani (vezi stenograma din arest), pe care i le înmânează lui Negulescu, iar acesta pretinde ca ar fi fost descoperite pe memory stick-ul găsit la martora Stroe Cecilia și le depune la dosar ca fiind valide.

Pentru a nu-și asuma conținutul real cât și pe cel fabricat al stick-ului și pentru a-și ascunde urmele nelegalității, procurorul Negulescu îi returnează lui Stroe Cecilia memory stick-ul, în condițiile în care ar fi trebuit ca această probă să rămână atașata la dosar. În plus, nu există proces verbal de desigilare a probei în prezența martorei Stroe Cecilia sau a avocatului acesteia, ci doar procesul verbal de printare (anexă proces verbal).

Precizez că în cazul tuturor celorlalte probe informatice aflate la dosar (dosar PCA Ploiești) există proces verbal de desigilare în prezența posesorilor, iar aceste probe nu au fost returnate, ci au rămas la dosar. Asta confirmă faptul că probele au fost falsificate în intervalul de când a fost ridicat de la domiciliu și până în ziua returnării memory stick-ului lui Stroe Cecilia.

Din nefericire, această probă falsă a stat la baza deciziei de condamnare, lucru care se regăsește în motivare la paginile 10 și 14: “Înscrisurile ce consfințeau înțelegerile (…) au fost păstrate de martora Stroe Cecilia prin metoda scanării și introduse în memoria unui mediu de stocare electronic (memory stick), acesta fiind descoperit la percheziția domiciliară efectuată la locuința sa (într-un alt dosar de urmărire penală instrumentat de PCA Ploiești, în care Stroe Cecilia avea calitatea de inculpat)”.

Aceste lucruri le-am aflat în vara anului 2017 când Stroe Cecilia a avut curaj să vorbească după excluderea din DNA a lui Mircea Negulescu.

În primăvara anului 2017, Stroe Cecilia îmi confirma aceste aspecte într-o conversație ambientală înregistrată de mine, când mărturisește că nu a asistat la desigiliare și că stick-ul i-a fost înapoiat și pe acesta nu se regăsește nimic din ceea ce este depus la dosar, în realitate pe stick, fiind doar fișiere muzicale.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here