Peste 500 de persoane, în majoritate tineri, au participat, luni seară, în Ploiești, la proteste împotriva restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus. 

Protestul a decurs fără probleme deosebite.

Jandarmii au aplicat însă două sancțiuni: Un avertisment pentru consum de băuturi alcoolice și o amendă de 200 de lei pentru o personă care a făcut semne obscene.

CITEȘTE și FOTO Protestatarii din fața primăriei Ploiești au dat foc la măști de protecție

“Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova, a participat cu efective pentru a asigura măsuri de ordine și siguranță publică cu ocazia desfășurării manifestației de protest din municipiul Ploiești, din data de 29.03. a.c., acționând pentru protecția participanților dar și a celorlalți cetățeni, totodată aducându-le la cunoștința acestora prevederile legale în vigoare, precum și consecințele nerespectării acestora.

Important este faptul ca aceasta acțiune de protest s-a desfășurat în mod pașnic fără a se înregistra violențe, până la acest moment fiind aplicate două sancțiuni contravenționale la legea 61/1991 însă, în continuare vom face verificări și vom analiza imaginile operative iar unde vom constata încălcări ale legislației vom lua masurile ce se impun.

Facem precizarea că, pe timpul stării de alertă, numărul maxim permis pentru participarea la adunări publice declarate este de 100 de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară și cu declararea prealabilă.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova va asigura în continuare condițiile de siguranță pentru exercitarea dreptului constituțional la liberă exprimare și va urmări permanent respectarea de către participanți a prevederilor legale”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei.

Protestul s-a încheiat după miezul nopții.

Reporterii Ziarului Incomod au transmis live, pe pagina de Facebook, cele mai importante momente ale protestului de la Ploiești. 

DETALII AICI: LIVE VIDEO. UPDATE Primarul Ploieștiului stă de vorbă cu protestatarii. Protest anti-restricții în centrul Ploieștiului

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here