Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa, fetița de 11 ani din București care traversa pe trecere împreună cu o prietenă, nu avea o misiune urgentă, a precizat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode. 

Polițistul se afla într-o misiune de verificare a populației. Deși nu era o misiune urgentă, potrivit martorilor, polițistul circula cu viteză și se pare că nu a frânat deloc înaintea impactului.

Cele două fete traversau pe trecerea pentru pietoni.

Ministrul Lucian Bode a spus că toți polițiștii au obligația de a conduce cu prudență, chiar dacă sunt în misiune, subliniind că aceștia nu scapă de răspundere penală în astfel de situații.

“Poliţistul se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, respectiv misiuni poliţieneşti, la solicitarea structurii de evidenţă a populaţiei. Precizez, de asemenea, că nu executa o misiune cu caracter de urgenţă. (…) Legea este foarte clară: tot ce înseamnă conducere în regim prioritar, şi dacă te deplasezi într-o misiune poliţienească sau într-o misiune de urgenţă, cel care conduce are obligaţia să circule cu prudenţă şi este scutit doar de partea contravenţională, nu şi de răspunderea penală”, a explicat ministrul Lucian Bode.

Lucian Bode a spus că va fi revizuită procedura de selecţie a personalului din sursă externă, dat fiind că poliţistul care a produs accidentul fusese recrutat astfel. Bode s-a arătat extrem de afectat de tragedie și a subliniat că este tată, la rândul său, și ”sentimentul e cutremurător”.

Sursa: observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here